Middag!

Igår så blev jag, Thomas och Freja bjuden på middag hemma hos Idah, Jonas och Melvin! Det vart 3 rätters GOOO middag! Oj så gott allting var :D Och det var mysigt, dock så skrek Freja ganska högt så Melvin blev ledsen där ett par gånger. Och Freja började tok lipa när hon såg katterna (hon är rädd för katter..) :P Så dom grät lite vart annat.. hehe. Men dom snackade rätt mkt med varann och lekte. Och vi vuxna då? haha.. Vi pratade och skrattade och hade det himla trevligt. Vi ses allt för sällan allihpa. Ändring på de :)
 
 
Snart bär det iväg till Hemmesmark för middag hos T's föräldrar. Tjoflöjt!

Skärtorsdagen

Idag så vart det att spedera dagen i Sävar hemma hos Nicole och Ellie med Petra och Elly och Jessica och Lycka. Lilla Ruth är sjuk så hon och Helena kunde inte vara med.. Hoppas hon har blivit lite bättre, hörde hon hade 40 graders feber igårkväll.. huvva :( Vi blev bjuden på kladdkaka och surrade allmänt om allting. På em så rände jag och T omkring fram och tbx i affärerna.
 
Imorgon så ska jag upp tidigt och fara iväg och hjälpa Petra att flyttstäda och på em så är jag, T och Freja bortbjuden på middag hemma hos Idah, Jonas och Melvin, mysigt! :D Så det blir inte mkt vila imorron, lika bra det, för vila kan man göra i graven.. Och dom orden kommer jag att få äta upp nu det senaste halvåret tror jag, haha. Mer om det sen :)
 
 I väntan på Jessica och Lycka.
 
 
 

Vilke underbar dag!

Dagen har gått å otroligt snabbt! Varit på möte på fm och gjort lite ärenden på em och vid 18 for jag på gymmet med Jessica! Imorgon bli det att fara till Sävar och umgås med mammor och ungar igen, vad jag har längtat efter mina brudar! Ska få skjuts av Jessica, och innan dess ska vi in å köpa lite påskgodis till helgen! mwihhi Och måste påpeka - vad skönt det var med egen vuxentid!
 
Nu ska jag käka middag, ha inte ens hunnit det.
 
 

I lördags.

Vill börja med att tacka alla som delat med sig av sina mat tips! :) TACK! Super gulligt av er, det var många goda och användbara råd ^^

Hände inte allt för mkt på förmiddagen, utan på eftermiddagen så hade vi bjudit hit Helena, Eric och Ruth över på middag! Dom kom kring ca 17 och stannade kvar fram till midnatt, det var så himla trevligt! :) Vi bjöd på smörinbakad fläskfile m sallad och potatisklyftor och dom tog med sig efterrätt - vitchokladmousse m hallon och passionsfrukt. Den var så hima god..!! kom på mig själv idag att sitta och sukta efter den.. haha! Och nästa söndag så ska T och Eric iväg och se på hockey så då får jag och Helena med små bruttorna ha en myskväll här hemma igen! :) Jag är så glad över mina nyfunna vänner här inom mammalivet! Och snart så ska dom 3 flytta till deras nya hus, ska bli så kul å kolla in det när de väl är inflyttat och klart :) OM inte annat kmr vi väl å våldgästar innan som vi gjort hos alla andra som skaffat hus ;)
 
 
Idag har det varit underbart väder! Först kom min pappa på besök, sen så kom min bror och hans son och sedan så for jag och Freja ner på stan och umgicks med Linn och Robert. Sedan så vart Fräsan trött och somnade och vi gick hem, myste på L&R's lilla altan/veranda i solen.. Men inge kaffe fick man inte.....schnålt. Och Freja sov och sov och sov. Köpte ett par nya söta solbrillor åt damen.. men om hon inte har vantarna på sig så åker dom av illa kvickt, samma sak med mössan.. hon sliter i den hela tiden! Och det värsta är att jag var lika dan när jag var liten.. och ska hon ta efter mig redan nu så längar jag INTE tills vi ska kika på kläder och hon har en egen talan.. HOn kmr få bli nudist då..
 
Freja sover sedan halv 21 så nu blire krypa till kojs och se på fiiiilm!

Fredag

Lite update om Fräsan. Hon fick tisse vid halv 11, sedan käkade hon lite kyckling och ris m plommonpure, och sög typ 2-3 sug av välling och även det jag pumpade ur. Sen vägrade hon ngt annat. Så vid ca 18 fick hon tisse, för mina bröst höll på att sprängas, ajaj! Serri att amma och inte få pumpa ur brösten på 7½h det är gratis sillisar det. Inge häng å släng där inte. Vid ca 19 fick hon smaka lite spagetti och köttfärsås som hon gillade. Så jag vet inte om vi ska försöka ge upp de där med vällingfanet.. Hon kanske kan börja klara sig på mat och lite ammning istället? Funkar det? Om nån erfaren mamma läser min blogg och vänligen vill dela med sig av ett par goda råd om hur jag ska lägga upp det här med mat/ammning så skulle jag vara evigt tacksam! För jag tycker det är sås vårt med att veta när och OM hon ens blir mätt? För Freja kan äta max 10 skedar och sedan sluta öppna munnen. Men hon kan ju omöjligt bli mätt på det? GAAH! Det här har varit det svåraste med att skaffa barn - matrutiner och framför allt få ungen att äta.
 
Ialla fulla fall så hörde Helena av sig idag och ville komma förbi å umgås, sagt och gjort så kom hon och Ruth förbi :) Så då fick små brudarna leka med varann, kryptävla lite (Ruth RÄSAR fan iväg, man hinner ju inte ens med längre, snabbisen!) Så det var trevligt :) Sen kom även min fina lillasyster förbi och myste med El Fräso! Resten av kvällen kmr bli att leka med Freja. Få henne och sova och sedan se på film och käka choklad.
 

He blev inge av.

Freja vaknade kl 4 inatt och T kände som att han var överkörd av tåget, han är sjuk nämnligen.  Så det blev ingen fajt inatt. Det får bli idag istället, om han inte mår allt för dåligt. Men har man barn måste man ändå anstränga sig tkr jag, till viss del. För jag har ju faktiskt varit sjuk ngr omgångar under dessa 7 ½ månader och inte har jag bara skitit i Freja för de, utan jag måste ta hand om henne ialf när T väl var på jobbet. Så vare sig han vill eller inte blir det att försöka få Freja att ta flaskan idag. Jag satt tom och pumpade ur mjölk igår kväll för att ge bröstmjölk ur flaska för att se hur det går.
 

Inatt gäller det..

Freja somnade vid ca 21.30-22. Och hon åt (ammade) sista gången vid ca 19. Så inatt när hon vaknar så är det T som ska ta henne och hon ska få välling. Sedan hon fick de där 50 ml vällingen som jag skrev för ett tag sedan, har hon inte druckigt ngt sedan dess... stenvägrat. Tagit ngr sug men inget märkvärdigt alls. Grejer är att Freja har ett sådant j-vla humör. Jisses vad arg hon kan bli, känner knappt igen mitt eget barn när hon väl börjar.. Hon brås på mig. Jag var ett förskräckligt arg barn när jag inte var nöjd. Bara skrek och skrek nätter (även dagar).
 
Det som är så jobbigt inatt är det här: när Freja blir arg så skriker hon bara, hon öppnar munnen och stänger den aldrig, så även om man håller flaskan i mun så suger hon inte, utan skriker och får i halsen och hostar. Vi lugnar ner henne men så fort flaskan tas till munnen gallskriker hon igen och slutar inte. Våran bvc sköterska har sagt såhär: när ni väl ska börja ge henne flaska så ger ni henne den och inte ger upp efter 20 min, 40 min eller 1h.. Utan hon får ingen mat förens hon dricker ur flaskan. Det är ju sant i och för sig. Hon DÖR inte! Det vet jag mkt väl, herregud.. Men det är just de där med att jag låter henne vara ledsen fast jag vet att jag kan glra allt bra igen. Jag mår så dåligt när Freja är ledsen, för hon fattar ju inte varför jag inte inte bara ger henne bröstet, förstår ni hur jag tänker? Hon förstår inte varför det är bra för hennes egen skull, hon är för liten för att fatta.
 
Jag är en fjantig mamma. En mammig mamma. Och om jag känner mig rätt kmr jag ligga kvar i sovrummet, med öronproppar så jag inte kan höra henne grina och säkert själv ligga och stortjuta för jag tkr det är jobbigt. FAN var jag hatar att jag blivit så "blödig" nu.. Jag lipar för minsta lilla.
 
Ex: Jag låg ock tittade på ett naturprogram om en isbjörnshane som simmade ut i havet för att leta mat. Jag började toklipa för den stackarn lämnade sin familj och ev kunde drunkna. Isbjörnen hittade en ö med en massa valrossar - jag blev överlycklig. Valrossarna hade små ungar och det var såklart dom isbjörnen ville åt - jag börjar stortjuta för att jag tyckte så synd om valrossbebisarna. Sen börjar jag lipa för att isbjörnen inte fick någon mat. Och den la sig ner och dog, där mitt bland alla valrossar.. I detta laget satt jag paralyserad i soffan och kunde inte hejda mig, utan hulkade och lipade och kunde inte förstå hur tv-teamet kunde låta björnstackaren svälta ihjäl varpå jag ständer av tv:n och sitter sedan resten av dagen och pussar/kramar ihjäl Freja.. Ja fy fassiken. Livet är inte lätt..
 

Köpa ett hus eller bygga ett?

Jag och T går ju i husplaner nu sedan ett år tbx. Först har vi varit inne på att köpa ett hus. Men sen en tid tbx har vi även sett möjligheterna med att bygga ett hus. Så nu under 2 månader har vi kikat runt på internet, farit omkring i umeå kommun och även varit in och ut ur olika hustillverkare. Och tillslut har vi siktat in oss på 2 st hustillverkare - Myresjöhus och Smålandsvillan. Hos Myresjöhus har vi två 1,5 plans villor vi gillar Aria och Villa Växa. Och hos Smålandsvillan gillar vi 1,5 plans villan Villa Nybro. Vi ska på visningar på alla tre husen till helgen ev i början på nästa vecka.
 
VILLA NYBRO 119,1 m2
 
ARIA 117 m2
 
VILLA VÄXA 111 m2
 

Myshörnan is done!


Byxoooor!

Min lilla stumpa har en sån stor rumpa så byxorna börjar bli lite små. Så idag handlade vi byxor och en "onepice" från newbie :) SÅÅÅÅ VACKERT!
 

Skam den som ger sig!

Jag går typ på moln! Ser jag verkligen ljuset i tunneln? Freja har nu ikväll överträffat sig själv. Hon har druckigt 50 ml välling! Dock tog det 25 min, med många pauser och lite prat (från pappas sida, för det var han som lirkade i vällingen) och lite lek med apan. Hon suger på flaskan, mestadels vatten. Men att hon drack välling.. åh jag blir så glad! Jag kan ÄNTLIGEN börja känna lugnet för att börja jobba i mitten på Maj. Hon kmr inte svälta ihjäl (jag överdriver, jag vet) och gallskrika och vara hungrig under mina jobbpass. Utan vill hon, kan hon utan en massa bråk, äta välling ur nappflaska. Och att det är pappa som ger, ja just nu är det de enda som funkar (hehe, skööööönt!).
 
Och just det, får inte glömma! Hon åt typ 8-9 st skedar med gröt också! Dock så hulkade hon efter varje, men ville ändå ha mer... Tror för att det var lite surt? Förut åt hon typ 2, kankse 3 om jag hade tur innan hon stängde munnen och börja vifta med händer och huvud för att totalvägra öppna munnen ngt mer.... Framsteg!
 
Oooch på krypfronten kan jag säga såhär - hon har tagit sina första riktiga krypsteg idag! Både händer och fötter var medvetna om vad dom gjorde, och dom kröp framåt. Haha det gick typ halvfort också, sötunge.
 
Idag har varit en bra och framgångsrik dag på Freja fronten. Hoppas bara hon sover hela natten nu! Nää.. nu får jag lugna ner mig. DET skulle vara FÖR BRA för att vara sant..
 

Ingen lugn stund här inte.

Jisses. Jag har saker att göra varje dag! Idag är enda dagen då det inte är ngr måsten, lr jo, tvätten. Men annars äre väl inget. Freja sov i sitt rum inatt för första gången (hel natt!). Och hon ville bara äta där vid 00 och sedan vid 05.30, men det var för att T väckte henne innan han for och jobbade. Men när hon vaknade där imorse så fick hon faktiskt sova med mig i sängen, för jag orkade inte bära tbx henne, eller ja, jag somnade om igen om jag ska vara ärlig. Så vi klev upp där vid 9.30 och nu sover hon sedan 30 min tbx. Jag har börjat ge henne mer mat nu, eller mer smakprotioner från oss. Och jag vet inte, det verkar som att hon redan visar "mättnads" känsla, eller mer att hon inte vill äta lika ofta som innan. Hon är mer nöjd. Och nu till en stor rolig nyhet, hon har börjat småsuga i sig vatten nu! Hon har sugit från både nappflaska och en sån där sugflaska? Ser ut som en pipmugg men den där nappen är mjuk. Dock är det tuggandet och bitandet/slickandet som övertar mer än sugandet på flaskorna.. men framsteg! :)
 

Pulkaaaa!

T köpte en fin liten pulka till Freja nyss, se så gullig hon är i den, hihi!
 

Loppis fynd!

Fann 3 st nya fina klädesplagg på umeå barnloppis på fb! Allt för ynka 80 kr! 2 st byxdressar och en skjorta :) Och Freja sätter sig upp själv väldigt bra nu. Och väldigt ofta så står hon på alla fyra med rumpan i luften. Och krypandet går framåt. Hon har lärt sig lyfta vänsterarmen än så länge, att hon sedan ska flytta fram högerarmen förstår hon inte.. Ordet pappa hörs allt mer, men även ordet titta kan smygas fram. Att vinka hej då/ hej hej samt leka lite tittut med pappas keps kmr och går lite nån gång per dag! Hon lär sig så mkt så fort..!!


Dergglis och kuddar.

Nu är dom sista kuddarna gjorda. Så det som är kvar för myshörnan är ett vanligt drag-på-lakan. Kanske finns det i ngn fin färg än vanlig vit? Meen jag ser även att vi måste ha en till stor kudde, och kanske nån till liten..
 

En dag på vift.

Tycker alltid det här med att skriva vilken dag man gjorde vad är jobbigt när kl slagit över 00. Jag vill skriva idag så.. men det blir ju fel eftersom kl är över 00 och därför en ny dag. Så då vorde det bli igår så.. Men ja.. lättast blir väl att skriva igår (söndag) så.. Nä tillbaka till blogginläggets mening. Igår (söndag) så irrade vi runt på affärer. Sedan styrde vi våran kos till Brännland och hälsade på hos Petra, Anders och Elly i deras nya hus! Dock så håller dom på att renovera för fulla muggar, kmr bli så fint! Det är större än vad det ser ut, tyckte det var rum efter rum hele tin! Dom är så duktiga :) Så man fick sig lite husesyn, kaffe och prat! Efter Brännland så for vi till Vännäs till min bror och hälsade på. Käkade middag och umgicks. Jag la även lite pärlplatta, jahaa då! Ha inte gjort det sedan skoltiden tror jag. Sedan hem, fick i Freja en hel!! iskub med plommonpure! (tinad då, såklart). Sen äntligen efter ngn timme så bajsade hon! Var ett tag sedan, hon ha vart lite små gnällig. Nu ska jag sova, upp i tid imorron för att fara på möte.










RSS 2.0