Midsommar!

Frejas första midsommar blev i Dalkarlså hemma hor mormor och morfar! Det var soligt och varmt när vi lämnade Umeå men sakta men säkert byttes solens varma strålar ut mot disig dimma och kallt... Men det var trevligt, for och kollade in när dom reste stången och dansade runt. Sen hem till mamma och pappa för att käka god lunch och efterrätt! Det var himmelskt. Tårtan var gudomlig! Freja visade stolt upp när hon gick omkring i huset! Hon har blivit så duktig!! Sen när vi väl skulle fara så ville mormor och morfar har kvar barnbarnet över natten ^^ Sagt och gjort!
 
 
 
Jag och T styrde våran kos mot Brännland till Petra, Anders och Elly. Där blev vi bjuden på så sjukt god grillmiddag och efterrätt! Och sen satt vi och pratade fram till midnatt :) Det var så trevligt! Jag älskar alla mina "ny"funna vänner! Nästa helg ska vi alla (mammor) ut på galej, äntligen! Ska bli så sjukt roligt!
 
Nä nu ska jag plocka till innan lilla sessan kmr hem :)

Tapeter!

Idag så fick Freja vara hos moster Patricia i ca 2h för att jag, T och Jasmin for och kollade på tapeter! Och vi har nu äntligen (troligast) valt våra fina tapeter! Men vi gick på känslan - den vill jag ha, tänk inte på priset... Och ja. Det svider i plånboken.. Jag tackar att våran husmodell har en massa fönster! Men jag känner så som att vi satsar på det vi vill ha på en gång, än att göra det halvdant och sedan efter nått år tapetsera om igen.
 
Vet inte riktigt om jag vill he ut redan nu de tapeter vi valt, ifall vi ångrar oss längre fram. Får se senare, men oj vad lycklig jag är just nu! Det här kmr bli så bra ♥
 
 

till skönheten

Köpte lite nya grejor igår till prinsessan! Sockar m halkskydd (behövligt!!), hårband och klänning! Tog som vanligt modellbilder på henne. Men det är så svprt nu när hon aldrig är still... Hon kryper, stannar upp, ställer sig upp, går några steg, går på alla fyra, ställer sig upp, går omkring, kryper.. jaa.. ni fattar! :P Hon har blivit superduktig på att bara resa sig, mitt på golvet utan något stöd :)
 
 

dåliga nyheter....

T fick ett mail i em från komunen. Tydligen så har dom inte fått alla uppgifter om huset, så dom ska ha skickat ett brev till oss som vi skulle ha svarat på innan den 25 maj för annars så "tar dom bort" vårat ärende från bygglov... VI HAR INTE FÅTT NÅTT BREEEV! Ialf så har T pratat med ngn på komunen och våran säljare på SMV så det är bara att vi skickar in de där som fattas, så de är bra. MEN! Först då kmr dom leta upp en handläggare som ska ha hand om vårat ärende, och då ska det granskas och kan ta upp till 10-12 veckor... jag vill bara gräva en grop och lägga mig där i, med Freja. ÅH! Jag orkar inte. Helt serriöst, om jag inte ville bo i sävar så görna som jag vill, då hade jag skitit i allt och dom kunde sa sitt jäkla bygglov och stoppa upp de nånstans.. för det är fassiken inte vårat fel. Och att dom dessutom skickar ett jävla mejl typ en halv månad senare och berättar att vi åker ur kösystemet!? nä usch. Nu ska jag se film!
 
 

gäsp

Idag (igår, kl efter 00) så vaknade Freja 9, va uppe till 12 och sov till 13 för att sedan vara vaken hela dagen. Hon fick lägga sig kring 19 för att sedan bara sova 1h. Hon ville ej sova förens vid 23 igen.. drygt som fassiken. Borde ha lagt mig och sov efter det men var ej trött så blev att se en film - life as we know it, så himla fin och bra den var! Annars har jag haft Linda och Selma här idag, himla roligt! Skönt att få umgås med någon dessa gråa dagar :) Nu ska jag försöka blunda mina små blå och få nån sömn!

den kommande tvättstugan - golvet

Det är fortf hos bygglov, så inget nytt där. Förutom att huset är färdigt i november istl för augusti troligast........ Annars är det senaste att vi fått lov att välja en ny våtrumsmatta i tvättstugan pga att den vi valde går tydligen ur sortimentet.. sjukt trist eftersom den var den snyggaste.. Men det gick. Vi kmr ha vitmålad väv på väggarna ialf.
 
Annars har jag haft en dille på att vilja titta på tapeter! Men T bara jobbar hela tiden eller så har han andra saker som är viktigare. Så vi ser väl när det blir.
 
Men denna matta valde vi
tarket aquarelle wetroom floor
kiruma, dark grey
3851 031
 
 

Det första stegen..

Igår tog Freja sina första steg. 10 månader och 1 vecka stor var hon igår. Jag och Linn satt i soffan och pratade, Freja stod vid bordet och sen släppte hon och gick 3-4 steg fram till oss i soffan. Vi båda tittar storögt på varann, på Freja. Hände de där? Gick hon?? Så vi satte oss på golvet mitt emot varann. Freja fick börja hos Linn och jag började ropa på henne, min ängel släppte mosters trygga famn och tog sina vingliga, tunga steg och gick lungt fram till mig ♥ Ja då äre väl inte långt borta innan hon springer iväg. Men jag tror hon kmr välja gåvagnen framför att gå runt själv ett tag till, och det känns lugnande :) Dock så springer jag fram och tillbaka nu och vänder på den där jäkla vagnen hela dagarna :P
 
 

RSS 2.0