Tallrik och tummen.

Igår var vi en sväg i stan i det fina vädret. Hittade en superfin söt liten body + sockar på rean. Sen köpte vi även en tallrik till Freja. Den var så praktisk på det sättet att det fanns olika hål å he mat i, då kan man blanda olika smaker och testa lite nytt utan att gegga ihop allt :) Idag är bulan lite mindre och blå.. usch blir fortfarande ledsen när jag tänker på det.. min älskling. Tur att allt gick bra ialf! 
 
Idag kl 14 ska jag på bvc föräldragrupp möte. Sen iväg på husvisning. Det är faktiskt roligt att kolla på hus. Man drömmer sig bort att man faktiskt en dag själv kan få bo i hus. För jag har alltid, alltid sagt att när jag väl bestämmer mig för att skaffa barn så ska dom växa upp i ett hus. Inte lägenhet. Inte radhus.. utan HUS, Villa, egen trädgård och massa plats!
 
 
Här är bilder från igår kväll efter att vi kommit hem från akuten
 
Och det här är idag, man kanske inte ser så bra, men det är ett blåmärke nu..

Freja ramlade ner från sängen - smartare?

Det har varit en minst sagt händelserik kväll. Freja brukar ofta sova på våran säng. Det är väl ca ½ m från golv till täcke. Och vi brukar alltid bunkra upp med filtar under madrassen så det blir som väggar runt om. Men just ikväll så händer det som inte får. Just ute i kanten finns en glipa och just där ålar sig Freja förbi och damp ner i golvet. Jag var i duschen och T var i tv-rummet och såg på tv, vi hade babyvakten på ljudlöst och han hade glömt att kolla så den var på ljud. Det värsta av allt är att jag hörde henne grina från duschen, trodde bara T hade svårt att få henne å somna om. Sen hör jag ett dunk (trodde det var sovrumsdörren som slog igen) och sen ett gallskrik. Och att T kmr typ 10 sek senare å bankar på dörren att hon har ramlat ner. Jag blev så rädd å arg på samma gång att jag började stortjuta själv. Vi for då på akuten men hon var glad och livlig som vanligt. Vi ska bara hålla koll så hon ej blir dåsig eller börjar spy. Så det såg värre ut 'n det var. Hon var alldelens ilröd och blå. Nu är det bara lite utbuktning och en röd cirkel på pannan..
 
Och nu till det helt ofattbara...! Hon lekte själv på golvet och sedan vips, satte hon sig själv upp! Så hon ha hunnit sätta sig själv upp 3 ggr ikväll. Och vad händer sedan?! HON SÄGER PAPPA 2 ggr och sedan säger hon MAMMA! Sedan säger hon pappa och mamma 2 ggr igen.. Jag fick typ en hjärnblöning. Allt kom som på en och samma gång. Börjar fundera på ifall hon blev smart av de där fallet... Haha ne usch. Nu va jag elak.. Mammas prinsessa!
 
Så idag är hon 6 månader och 22dgr. Så jag är rätt slut. Först massa panik och ledsamheter och sedan sätter hon sig upp själv och säger mamma och pappa, på och samma kväll, så då en massa gläjdetjut och skratt istället! Så kvällen slutade som den ska, med en massa kärlek och glada miner ♥
 

mammas duktiga tjej!

Igår när vi var hemma hos mamma och pappa så satte vi freja i spjälsängen när vi kollade på datorn och från ingenstans så tar freja tag i kanten på sängen och drar sig upp! Så min duktiga tjej ställde sig upp för första gången igår, jag blir så stolt. Så där stod hon å vinglade tills hon damp ner på rumpan och föll och slog sitt lilla huvud. Men det tar sig. Hon vill så mkt nu så det gnälls rätt ofta här hemma för ingenting :p




Promenad och sällskap!

Idag har jag varit med Idah och Melvin! Dom kom vid 11 och vi gick på en promenad längst älven i solskenet. På väg tbx så svänge vi förbi ica och köpte lunch. Sedan har dagen bara rullat på. Barna lekte det dom kunde med varann - dra i lite kläder och peta varann i ansiktet för att sedan turas om i hoppgunga, gåstol och matstol samt kasta runt leksaker och gnälla lite om vartannat. Det ha varit en mysig dag! Känner att vi måste dra ihop ngt snart med alla 4 (Linn, Elin, jag och Idah). Var allt för länge sedan nu! Nu ska jag försöka plocka till här hemma och även käka lite middag!
 

Kudde nr 5 och dregglis nr 3.


4 ½ av 7 st kuddar klara.

Idag har jag sytt upp 3 st kuddar till! Så nu har jag bara kvar 1 stor och 1 liten fyrkantig kudde kvar + att sätta fast band på den rosa molnkudden jag gjorde igår.. glömde köpa rosa band idag..... Så det görs väl till veckan och även dom två sista kuddarna.
 
 
På dom två sista bilderna kan ni se hur jag har valt att få överdragen att sitta kvar på kuddarna. Först sytt in kanterna ngr cm och sedan sytt fast band. Roligt och enkelt!  Den stora kudden med små hundar, flodhästar osv är i fleece tyg, supermjuuuukt! Btw, på siska kudden gjorde jag banden i lite björklöven anda, åt min T såklart! Nu blir det att mysa ner sig i soffan med älsklingen och se Teen Wolf!

Band och fler tyger.

Äntligen varit på Ohlssons tyger och inköpt mer tyg till kuddarna och även band som jag ska ha för att knyta igen kuddarna med!
 

En riktig jacka!

Vart en sväng förbi Polarn och Pyret aka P.o.P. Där köpte vi en riktig vindjacka åt Freja. Passade även på att köpa en vanlig, lite tjockare mössa åt henne. Båda två är i den större storleken så hon kan växa i det. Speciellt jackan, den ska hon ha nu under senvinter, våren och hösten/förvintern.
 

Kudde nr 1 och dregglis nr 2.

Kunde inte hålla mig så igårkväll sydde jag klart ett kuddöverdrag. Gjorde det svårare för mig än vad som behövdes. Men det gick bra och blev fint :) Idag (under en massa gnäll gnäll och åter gnäll från Freja) gjorde jag en dregglis utav tyget som blev över. Och den här gången tog det bara 30 min istl för 2h! Och nu sitter det även tryckknappar på denna! :) Och som vanligt får Freja agera modell!
 

 
Nu mina goa mammor ska vi göra dregglisar så det står härliga till, billigt och bra! :)

Frejas mys/kuddhörna.

När vi var på middag (har inte hunnit berätta om det ännu, men det kmr!) hemma hos Petra, Anders och Elly så sov Freja inne i Ellys rum, på hennes lilla myshörna. Det var en madrass och sedan en massa fluffiga och fina kuddar uppstaplade efter väggen. Min första tanke var - så jävla smart! Där kan dom leka, läsa bok eller bara ha det mysigt. Så jag sålde bort den stora vita fåtöljen + fotpallen som stod inne i Frejas rum och ska nu själv göra en liten myshörna åt Freja :) Så för pengarna av den sålda fotöljen så har vi idag inhandlat en madrass, 7 st kuddar i olika storlekar - 3 st stora, 2 st avlånga och 2 st fyrkantiga, tyg till kuddarna (som jag ska sy själv......) och ett stort mjukisdjur av en apa! Så när jag får tid över ska jag väl sätta igång och sy kuddöverdrag, om nu Freja slutar vara så överdrivet mammig. Kan inte ens gå ut i köket utan att hon tjuter till. Kan tillägga att hon även då ser mig, HELA tiden också....
 

Aj Aj, Freja! Så får man inte göra..!

Så låter det var 3:e - 4:e timme ungefär här hemma. Hon har börjat att testa mig. Genom att bita mig med hennes sylvassa tand i mina små stackars tissevårtor... Jag säger till henne, men hon skrattar bara. Och det är det dära gulliga bebis-fintter-skrattet som ALLA mammor och pappor vill höra.. Men inte just då.. Jag håller faktiskt minen nu, för hon gör det allt för ofta, vid varje måltid faktiskt. Nu dom 2 senatse gågerna började hon gringa och blev ledsen, sen fick hon inte äta något mer. Hon är 6 månader nu och jag helammar. Men T har faktiskt köpt gröt som jag ska testa ge henne. Det fick hon hemma hos Nicole och det verkade vara en hit! Om hon tog flaska nu hade jag nog slutat amma.. speciellt nu när hon biter mig varje jäkla gång.. Men tror det är tänder på G också. Hon har skitigt i princip varje dag i ca 3 veckor nu 1-2 ggr/dag, sen förra veckan var hon snorig, hostig, febrig och sjuk.. Men jag tycks mig inte se några tränder ännu.

Barnloppis och H&M

I lördags så for vi en sväng till Nolia och gick på deras barnloppis. Massa leksaker och kläder, skor... ja u name it! Så jag köpte lite kläder till Freja, 2 solhattar, crocks och en brio gåvagn! Som hittat! Sedan idag var jag på H&M å fyndade ngr bodys i strl 74... Imorgon ska vi fara på NUS till ögonmottagningen å få kolla Frejas ögon. Så får vi se ifall hon behöver en lapp för ögat eller ifall skelögdheten växer bort av sig själv.. mitt lilla hjärta. Känner lite att ingen Freja utan skelögon ♥ Efter det så skjutsar älsklingen mig till Sävar där jag kmr spendera hela veckan med Freja hemma hos Nicole, Ante och Ellie. Jaa.. jag våldgästar dom lite :) Så ni ser väl ifall ni hör av mig ngt i veckan.
 
Det där fyndade jag på barnloppisen! ↑
Freja fick även posera sådär vackert i sina nya solhattar!
 
Och det här på H&M!

Dop fikat

Vi bestämde oss för att baka allt fika. Så det fick bli jordnötsrutor, kokostoppar, rimbobullar, mockarutor (dom gjorde Linn) och 5 st prinsesstårtor. Jag och T hjälptes åt att baka alla småkakor, sen fick jag hjälp av min syster Mia och min kusin Jasmin att baka tårtorna. Dekorationerna tryckte Jasmin ut, hon fick dock lov att fara på jobbet, så jag, Mia, Johan (Mias pojkvän) och T dekorerade dom! Det blev vanliga prinsesstårtor med hallonsylt, vaniljmousse, grädde och vita lock. Dock så fick varje tårtas vaniljmousse en färg - rosa, blå, ljusgrön, gul och orange. Tyckte det skulle vara lite roligare :) Men här kmr bilder på tårtorna! TACK för all bakhjälp! ♥

Tårta 1 och 2 dekorerade jag, tårta 3 och 5 dekorerade T och Johan och tårta 4 dekorerade Mia!
 

RSS 2.0