Melodifestival favoriter


E.M.D - Baby Goodbye


Måns Zelmerlöw - Hope and Glory


Carolina af Ugglas - Snälla, Snälla

Puss /A

seg, jag..? nej.

Var visst ett sjuhelvetes tag sedan jag updt. min blogg. Men jag har verkligen inte orkat sitta vid dator under dessa veckor. Men min underbara Idah vill veta vad som hänbder i mitt liv just nu.. så nu tänkte jag berätta lite snabbt vad jag har gjort/ ska göra.

Har gjort under dessa veckor:
Jag har ju som sagt sökt paraktik plats på Vännäs veterinärstation och det är riktigt roligt! Bor hos min 29 (snart 30) åriga bror + hans underbara 4 (snart 5) åriga son Liam här i Vännäs. Min söta lilla brorson som jag terrar med massa pussar..tihi! Ska vara på veterinärstationen i 4 veckor, har vart där 3 än så länge. Alla är så sjukt snälla och tålmodiga med vimsiga jag. Nu undrar ni säker vad det är jag får göra där. Inget speciellt faktiskt, mest bara det "vanliga" som assistenterna får göra:
- städa så som dammsuga, skura golv, tvätta bänkar, diska - skålar, tandinstrument, operationsinstrument, packa in operatiionsinstrument samt he in det i autoclaven och sterilisera det. Torka upp kiss/spyor och blod, städa ur burar där det varit patienter och dorka av undersäkningsborden där patienterna är.

- Hålla i patienterna medans veterinärerna ska ex ta blodprov, vaccinera eller ge dropp. Även hjälpa att hålla i när man ska ta röntgen bilder, får även hjälpa till att trycka av för bilder.

- Göra i ordning patienterna inför ex operation = Raka där det ska opereras och tvätta/sprita av området. Efteråt så lägger jag in dom till sina respk. burar samt sätter in värmelampa till dem om så behövs.

- Lägger fram filtar/handdukar inför operation samt dem insturment som ska användas.

- Posta brev, packa upp djurfoder + mediciner och andra nödvändiga varor (kanyler, sprutor, bandage och massor med annat), ta in varor som har skickats till stationen, ge djurägarna deras djur, fixa blanketter o.s.v.

Typ allt det i stora drag. Det som har varit roligast är att jag har fått hjälpa till på 2 st tikförlossningar och försöka få liv på valparna = hålla dom med ansiktet nerlutandes mot golvet och gnugga dom hort och massera hjärtat samt haft en valpsug (=man suger ut vattnet/slemmet i deras lungor). Det var det roligaste och mest spännande. Annars så är det mer hålla i djuret - lägga det i respkt. bur, ge tilbaka djuret till djurägare, tvätta, sterilisera posta brev, städa ur burar. Det är som en mest normal dag. Väldigt många kastreringar och steriliceringar på katter. Och vaccinationer, såklart.

Ska göra frammåt:
Ska under veckorna 14 - 16 ska jag praktisera på Djurmagazinet på mariedal. Så mer om det får jag återkomma om senare.

Har desvärre inga bilder (eller i mobilen) men ska blrha ta det nu sista veckan. Men hoppas alla blev nöjda nu! :)

Puss /A

RSS 2.0