separationsångesten?

Har nu lagt Freja för natten, i hennes egena rum. Huvvaligen.. kmr jag klara av detta? Jag är så nojig över en massa saker. 1. Tänk om hon sparkar av sig täcket och ligger där å "fryser"? 2. Hon kanske rullar in i spjälskyddet och hamnar med huvudet neråt mellan kudden å skyddet så hon varken kan skrika eller andas...! 3. Hon tappar tutten och jag kan ej plocka bort den utan den ligger inmosad i hennes fejs. 4. Det kanske spökar å hon är alldelens ensam å försvarslös.. (Okej, det sista är typ rå töntigt, men kan fan inte hjälpa det....JAG ÄR EN FJANT).
 
Men jag måste också tänka såhär - om hon nu sover i vaggan bredvid mig, å även jag sover, hur fassiken ska jag kunna förhindra ngt utav det där? Jag kan ju ta ut tutten, ja. Och om jag vaknar på natten kan jag bara lyfta huvudet och se om hon ha täcke och hur hon ligger. Freja sover ofta på mage, nästan bara då hon är som nöjdast. Annars är det på sidan som gäller, med fejset så nära spjälskyddet som möjligt. Och ryggen funkar om hon är dö trött å inte orkar vända sig på sidan, eller om hon rullar från sida till rygg i sömnen.
 
Men det här ska gå bra. Jga undrar bara hur många ggr jag kmr stiga upp inatt för å gå in och titta till henne.. eller om jag kmr stirra ihjäl babyvakten..den som lever får se.
 

ÄNNU mera shopping...

Rean smittar av sig, även om det inte blivit så mkt rea köp.... Men nu har vi ALLT! Inge mera köp.  Men dagens köp var toppen över i:et...! Idag köptes 75% rea kläder på barnenshus, leksakssnuttefilt, hakklapp, mattallrikar i hårdplast, 15 st små burkar man kan frysa in barnmaten i, ett bumperskydd (spjälskydd runt sängen) och nytt täcke från babyproffsen, Ett överkast och en kudde från Sagolika ting! Igår blev det en cd-spelare jag glömt ta kort på. JAG VILL HA FREJAS RUM! haha.. Den där ungen kommer tro att hon är en uggla snart.. Men jag kan inte hjälpa det, är besatt av dom, älskar dom! Men jag sa det till T, att nu får jag lugna ner mig med ugglorna.
 

cupcakes och muffins!

Eftersom jag fick en sån fin cupcake maskin i julklapp så har jag idag hittat fina formar och en bok på en massa recept! Hittade även servetter som jag ska ha till dopet. Men det bästa - en pärm att lägga in egenskriva/copycat recept! Har letat efter en sådan mycket länge! Finns pappsidor så man kan kategorisera recepten och även plastfickor att lägga i. Super smidigt!
 

Shopping

Var nere på stan idag och tittade runt lite. Hittade 2 bodys, 1 tjockare tröja och ett par vantar till Freja. Ska även ner imorron och titta lite. Jag behöver nämnligen ett par nya skor och ett par vantar!
 

Julklapparna

Jag hade en underbar julafton med familjen! Vi var hemma hos mamma, pappa och Isabel i Dalkarlsä och med oss var det Linn och Robert, Tommy ovh Liam och Jasmin. Mamma överträffade sig själv det här året med julbordet, det var så jävla gott så jag trode jag alrig skulle kunna sluta äta! Det är ngr recept jag ska sno mig åt, mums! Och som sagt så var det här Frejas första jul, dock så var hon hostig, snorig och hade ögoninflammation.. Min lilla älskling. Har tyvärr inga bilder utan kameran fick Linn styra upp, så dom har hon. Men har ialf tagit kort på julklapparna nu. Även fast jag inte önskade mig ngt i år, så fick jag lite klappar :) Hade sagt att de bara behövdes till Freja, så där fick man en glad överraskning! Man har då en underbar familj :)
 
Här är mina julklappar: Muffin maker, en kokbok, ljuslyktor, en klubba, ansiktstvätt, presenterkort på bio, 4 kaffemuggar med kaffe och pepparkakor, stadium och umeå centrum (kan handla med det kortet lite överallt i umeås mat/shopping butiker). Fick också smycken av T från Laila Bagges smyckeskollektion Rock by sweden, en ring och ett par örhängen, glömde ta kort på det.
 
Det här fick Freja: Kläder, leksaker, sagoböcker, sängläder till spjälsäng, handduk, brio vyssan lull bed rockers, gåstol, skor från pumpkin kollektionen, halsband, fårskinn och stokke table topp.
 
Allt är jätte fint och jag är så glad över allt! TACK! ♥
 
God Jul. Puss /A

Fredag.

Idag så har större delen av dagen bestått av fönster shopping och julklappsshopping. Men jag fick hem mig en tröja. Köpte något till MIG själv för första gången på flera flera månader. men såklart slank det över ner ngt till Freja - strumpbyxor, eller kalasbyxor kanske det heter för små barn? Har ialf varit MILJARDER med folk överallt idag, fy farao.
Freja sover nu och jag hoppas hon gör det tills imorron. Har varit en trött och sen vecka det här. Freja har somnat allt mellan 19-22 för att vakna vid 00 och vägrat somna självmant. Och när deras väl är dags för att sova så är det en massa skrik och gnäll si så där 4 på natten/morron, välj själv. Så en väldigt trött mamma så inte emot när bebis väljer att sova till 13 på dan.. Men idag så klev vi upp 10 och ja.. deras verkar ha gjort susen? peppar peppar... btw, jag längtar till julafton ♥ Vi firar den hemma hos mamma, pappa och lillasyster Isabel i Dalkarlså. Och förutom dom och vi så kmr min bror Tommy + hans son Liam, Linn + pojkvännen Robert och min kusin Jasmin! Så Frejas första jul kmr bli underbar :)

Nananananana Batman....!

Haha måste bara berätta om min dröm igår natt. Drömde att jag var - Batman! Jag kan ärligt säga att jag blev besviken och en gnutta ledsen när jag blev väckt imorse.. i was azm!!

Lär mig sy..

Jag gjorde något jag inte gjort sedan tonåren. Jag tog fram symaskinen och började sy. Jag testade på att göra en sk. dregglis. Dom är väldigt användbara om man har en litet tjej som dreglar och spyr lite nu och då så man slipper byta body 62737381ggr per dag och istl bara byta dregglis. Det tog ca 2h och 30 min av dom gick till att söka efter Youtube klipp om vilken söm man använder samt hur fan man byter söm. Blev hur som sicksack söm och det blev inte så fina sömmar :p Men jag lär mig! Sen när jag ändå var på G så sydde jag filten som jag har töbkt göra för längesen :p Den blev väl helt okey för att vara ngt som jag har gjort.

12-12-12

Eftersom detta datum är så händelserikt så vill jag också skriva ett blogginlägg. Jag har varit väldigt slapp på att skriva, men det är bara för att samsungs blogg app suger och det är inge roligt att skriva inlägg utan bilder å jag är ofta för lat för att hålla på att föra in bilder från mobben till datan..
 
Freja somnade för en stund sedan i min famn och jag gick in och la henne i spjälsängen i hennes rum (brukar annars lägga henne i vaggan i vårt sovrum). La henne där tidigare idag med men hon vakna efter ca 30-40 min. Men hon verka sova bajs där inne. Är väl ovant antar jag. Ialf så vaknade hon så fort jag la ner henne. Men jag gick ut. Ha vart in där 2ggr å stoppat in tutten. Hon ha gnällt lite men nu är det tyst... så jag hoppas hon ha lagt sig för att sova en stund :)
 
Hon har ialf fått en ny spjälsäng från brio. Den är jättefin! Cot Three heter den. Den har en hängare för filtar och handdukar på ena kortsidan. Och ena långsida kan man sänka ner genom att trycka in en knapp på vardera sida. Super smidigt! Nu ska jag göra mat ialf, men vad..?
 

Ensamstående?

Väldigt ofta känns det så. T jobbar förmiddag ena veckan och eftermiddag andra. Det vill säga att förmiddagarna så är han borta mellan 05.00-15.00, väldigt ofta är han trött och vill gärna sova ngr timmar.. så då sover han mellan 16-18? Sen ska han lägga sig vid ca 23. Så det betyder att på dom fm veckorna träffar han Freja ca 4-5h om hon nu inte sover. Och eftermiddagrna är han borta mellan 13.30-00.30. Och ofta så sover han fram till ca 11-12. Då träffar han henne ca 2-3h.
 
Jag är väldigt tacksam att Freja är så snäll.. men ibland vill man slippa känna "det är jag som ska, jag måste" och bara vara och inte känna dåligt samvcete för att man sitter ner och T måste ta hand om en gnällig Freja tex. Men det är inte varje vecka sådär. Men jag vill slippa få de där dåliga samvetet för att T blir arg på mig för att han inte får sova när han är trött. Men vi är två med det här ansvaret. Och även om jag får sova fram till 10, 11 ja ibland 12 på dagarna betyder det inte att de är tröttsamt att underhålla en nyfiken liten 4 månaders hela dagarna.

Freja önskar sig...

TIPS!
Det här är några grejer som Freja behöver:
 
  • Babyseat gåstol Spedway. (Babyproffsen har kampanjpris på den till den 18/12)
  • Stokke table top. (Babyproffsen)
  • Presentkort på Kappahl / Lindex / H&M / Babyproffsen
  • Leksaker.
  • Kläder stl 74
  • Sängkläder - spjälsäng
 
 

trevlig dag!

Har haft besök av Helena, Ruth och Betty, Nicole och Ellie, Petra och Elly! Bjöd på mina lussebullar och lite pepparkakor. Det var super trevligt och härligt att få prata av sig lite :) Freja sov under hela tiden dom var här förutom första timmen. Hon har varit trött idag...Hon ligger nu i vaggan och sover så gott sedan kl 22. Hoppas hon gör det fram tills imorron.. orkar inte med en till natt med lek fram tills 2-3 på natten. Hon har hållit på så nu i snart 1 vecka. Är jätte trött och grinig vid 21-22 somnar och sover 2h sedan är det upp och leka som gäller i minst 2-3h. Det får hon sluta med tycker jag.
 
Imorgon ska jag på Café station vid 13 och fika. En från föräldragruppen från bvc skickade ett sms till mig idag. Kul! :) Jag missade ju första mötet vi hade pga att både jag och Freja var sjuk då. Men min bvc sköterska skvallarde igår att ingen av mammorna hade en "normal" förlossning. Det var antingen sugklocka, kejsarsnitt eller något annat som hade strulat till på the D day.. :P Tydligen trodde dom att bvc sköterskorna hade gjort en "special grupp" eftersom den enes förlossningsberättelsen var värre en den andres! Kul tycker jag ialf! Då vet jag ialf att man inte är ensam om en halvkomplicerad förlossning. Ska bli spännande imorron och se hur alla ser ut, hoppas jag kmr hitta dom bara så jag inte bara sätter mig hos en grupp mammor och bara "Tjena de här är Freja!" och sedan är det en grupp med vänninor som känner varann superbra.. Skulle vara så typiskt mig.
 

4 månader.

Var hos BVC idag och fräsan har nu blivit hela 62.5 cm lång och väger 6480g. Hon är enligt "stapeln/riktlinjerna" kort och tjock. Precis som jag vill ha hon ;) Hon har börjat skratta på riktigt nu när man busar med henne eller kittlar henne. Och hon har funnit sina fötter! Ser så gulligt ut. Så varje gång hon ligger på rygg så har hon sina små fossingar i händerna. Annars så har hon sakta men säkert börjat bli frisk, fortfarande snorig lite nu och då på dagarna, men betydligt bättre. Hon får börja sitta i en matstol nu, så länge hon själv orkar och smakportioner får även intas :) Men hon vägrar fortfarande flaskan.... Har väl inte varit sådär supereffektiv med den, men ändå. Har även gått med i en föräldragrupp på bvc och nästa möte är den 17:e.
 

RSS 2.0