Ovanligt

Idag vakna Freja 8 och åt men somnade inte om så vid halv 9 gick vi upp och vid 10 låg vi i sängen och sov igen. Sen vid halv 12 ville hon upp igen men T tog henne så jag fick sova ialf fram till 12 :) Hon fick mat och sedan så tog T med Freja på äventyr. Så för första gången så får T ta med Freja utan sin mamma. Jag har hunnit duscha, käkat en skål flingor, tittat klart på ett once upon a time avsnitt fgör första gången utan att ha hök öronen på full effekt för barnskrik. Väldigt avslappnande men jag saknar mitt troll! Nu ska jag klä på mig för snart kmr Frejas moster Patricia på besök :) Senare i em ska jag å Freja med Linn å pappa (förhoppningsvis) och kolla på ngt underbart! Jag hoppas!! Tjingeling!
 

Måndagen!

Kan ju kanske även slänga in att igår så kom Nicole förbi vid 15. Vid ca 16 så börjar vi gå hem till henne på Grubbe. Det var så härligt väder, kyligt, fint och mysigt! Väl hemma hos henne så hämtade hon ut Ricky (deras hund) och vi fortsatte att promenixa! Så vi var ute i de fina höst(vinter?)vädret i 1h 15 min. Det gjorde gott för mammorna, bebisarna och vovve. De där behövde vi alla :) Väl inne så gjorde Nicole middag och Ante kom hem, vi käkade spagetti carbonara och sedan blev det soffhäng m kaffe. Jag for strax efter 21 och då hade det snöat på rejält ett bra tag! Och inte ville de lugna ner sig heller. Vagnen slirade omkring och jag blev blöt och kall. Behöver jag ens nämna att jag tog bussen hem? Väl hemma gav jag Freja mat, bytte blöja och sedan var det god natt för den damen! Jag var vaken fram till att T kom hem sedan slockande jag i sängen och sov som en ängel. Sängen var ovanligt varm, mjuk och gosig imorse när jag vaknade.
 
 
Puss /A

En bra tisdag

Startade morgonen med en glad unge, men trött mamma. Kollade på väckarklockan, 9.10.. hur kan jag vara trött, var min första tanke. Kliver upp med en glad bebis och sätter mig i tv-rummet, kollar klockan igen,..8.15! Inte konstigt att jag är trött!! Plingusen till sambo har inte ställt om klockan i sovrummet... Aja.. Freja äter, leker och sedan är det dags att fara iväg å handla. Sparkar upp T och sedan bar de iväg till coop. Vi kmr hem och Freja slocknar vid 12. Strax efter det kommer Jessica och Lycka och efter en stund Nicole och Ellie. Jag bjöd på kladdkaka å sockerkaka å kaffe/te :) Sen hade vi mkt prat och bebismys (eller inte jag, för min unge vaknade inte förrns efter 15) men jag myste med Lycka och Ellie :) Vid 16 for Jessica och vid 17 for Nicole.
 
 
Senare har dagen rullat på. Jag lagade spagetti och köttfärsås till middag, Linn har varit förbi och sedan har jag kollat på lite ögongodis - Magic Mike. En film som har en massa fina pojkar med ett väldigt mumsigt yrke! Skämtåsido, den va bra!
 
Och måste fan klaga lite.. jag kan faaaaaan inte TA kort med instagram! Jag måste ta kort med min vanliga kamera, sen gå in på instagram och ladda upp bilden så. Så sjukt jävla irriterande. Har även testat avinstallera instagram och ladda upp det igen och sen även startat om mobilen. Men nej.. När jag väl ska ta de där förbannade kortet så hänger sig hela skiten och det kraschar och avslutas. Någon mer som har de problemet!?
 
Nu ska jag se lite once upon a time, om jag inte somnar, och vänta på att min babe ska komma hem. han slutar vid 00.
 
Puss /A

Utvilad mamma = Lycklig mamma!

Jag ÄLSKAR att jag har ett sånt snällt barn. Enda sedan Freja var 3 veckor gammal så har hon sovit hela nätterna. Det började med att hon var vaken och åt sitt sista mål vid 00 - 01 på kvällarna, för att sedan vakna upp vid 8 - 9 för att äta, byta blöja och sedan somna om till ca 10 igen då vi gick upp. Så var det fram till att hon var 1 ½ månad. Och sedan dess har hon somna allt mellan 20 - 23 (oftast 20-21) för att sedan sova fram till 06-07 för att äta och byta blöja och sedan somna om fram till 09-10 och iband även 11 på mornarna. Jag kan ju säga att jag är nådigt bortskämd. Men det har ju även hänt ngr enstaka ggr att hon vaknar där tidigt på morron och ej vill somna om och vara vaken 1 - 1 ½h och prata. Men som sagt, ngr enstaka. Så jag kan inte klaga på att jag aldrig får sova pgr av mitt barn, för sova kan jag, om jag vill :P Sen så är hon bara allmänt glad och snäll. Har världens bästa morgonhumör (inte ärvt av sin pappa...!) så man får alltid en massa leendén och glädjetjut att inleda dagens bravader. Underbart. Och ofta kan hon bara ligga i soffan å roa sig själv, eller i babysittern :) Är så roligt nu med när hon faktiskt börjar ta i saker! Det går bara bättre för varje dag ^^ Och i Fredags så skrattade hon på riktigt för första gången! Ett sånt där gulligt, ljust, flickigt skratt som gör att mammahjärtat smälter! Underbara, lena, söta och tjocka bebis. Hon växer för fort. Nu kan hon inte ha strl 56 längre. Tiden flyger iväg.
 
Puss /A

En bra fredag!

Igår så var en väldigt bra och mysig dag! Hände väl inte så spec mkt på förmiddagen igentligen.. utan mer mot eftermiddan så kom Nicole, Ante, Ellie och Per hit och jag bjöd på nybakt kladdkaka m grädde och kaffe. Satt och surrade ett tag och sedan så for vi hem till Mattias där vi blev bjudna på middag - tacos! Det var jätte gott och trevligt^^ Efter middagen så for jag å Freja hem till Linn och Robert där dom höll på att förvandla hela lägenheten till temat - skräckhus. Dom ska nämnligen ha Halloween party ikväll och ALLA måste vara utklädda, as kul! Synd att jag helammar Freja annars hade hon åkt hem till mormor och morfar så dom fick va barnvakt (är för lat för att pumpa ut mjölk.. tar 100 år för mig). Men vi ska dit efter 17 ialf innan alla hemska monster kmr så vi får se slutresultatet av pyntningen. Men tillbaka till gårdagen! Efter lite halvpyntning så började vi att skära pumpa! Sedan så rostade vi även kärnorna - mkt saaalt! Vid ca 22 gick jag hem med en däckad Freja. Väl hemma bytte vi blöja, tog på pyjamas, pratade en stund, sen käkade hon och slocknade vid 23.
 
Idag så vaknade hon vid 8 och åt för att somna om och vid 10 klev vi upp. Sedan har vi hunnit med en del ärenden på ersboda och efter det for vi hem till Nicole, Ante och Ellie där vi blev bjudna på kaffe. Idag blir det pizza till middag från Roberto's. Jag ska ta min kära Tassotti - mozzarella ost, babyspenat, fetaost, soltorkade tomater, köttfärs! Sååå jäkla god! Just nu sover Freja sedan ca 40 min bort. Hoppas hon inte sover i all evighet nu så jag hinner fara hem till L & R.
 

Frånd en crapig natt till en bra!

Freja somnade vid 22 igår och sov till 8 och somnade om. Sen vid 10 var det dags igen, men somnade strax efter maten då med. Men vid 11 var det att gå upp och byta blöja och sen mysa vidare i soffan. Har just lagt henne i vaggan men hon ligger och jollrar på där.. Tänk vilken underbar natt det har varit, om jag sj'lv bara ha kunnat sova! Somnade inte förrens vid 2, vaknade 3 av en mardröm och somnade om kanske vid halv 4 för att vakna var och varannan timme.. Freja har börjat ligga på mage och sova.. så jag kan inte låta bli att kolla till henne var 10:e sek så hon ligger rätt med huvudet och kan andas. Tar även bort tutten hennes när hon väl ha somnat. Sjukt irriterande att vara överbeskyddande... Men det går väl över.
 
Annars idag ska jag nog ta och plocka fram lite halloween grejer från förrådet! Här ska det pyntas! Freja ska få vara med om sin första halloween :) Ska även försöka mig på att gå ner på stan och köpa en superfin lykta som Linn hade hittat på village, hoppas dom finns kvar! Annars måste jag nog ta Linns tror jag >:}
 
Puss /A

bilder

Nu har vi fått hem alla våra framkallningar och jisses vad mkt kort! Älskar att bläddra igenom alla. Så nu ska jag klistra in ngr i Frejas bok och sedan in i vårat eget fotoalbum, mys! Idag så har Nicole + Ellie och idah + Melvin varit här å myst å fikat. Sedan kom Ante (Nicoles kille) och Jonas (Idahs kille) å sällskapade :) Nu har Freja somnat så jag ska mysa ner mig i sängen å kolla på en äventyrs film. Hörs senare. 

tick tack..

Har legat i sängen nu i över 1h och försökt sova. Det. Går. Inte. Är trött men somnar ej. Sånt är sjukt störande, speciellt när man vet att man har ett barn som säkerligen kmr vakna vid 5-6 eftersom hon somnade ca 20. Jag hoppas det blir vakna, byta blöja, äta och sen somna för att sedan vakna vid 9? ^^ Idag så gick jag till Nicole som bor på Grubbe, tog ca 30 min. Det var härligt! Vid 15 kom både T å sällskapade och sedan så kom Ante hem :) Vi for strax efter 16 å sen har kvällen bara flygit iväg. Jag bakade en kladdkaka m grädde å sen testade jag på å göra kokostoppar. Kladdkakan - mums! kokostopparna - mums, men ej så lyckad form.. Blev som pannkakor :p Imorron så kmr det ngn å köper ett klädpaket som jag hiver bort och sen kanske även Nicole kmr förbi innan hon börjar jobba. Jaja ska försöka sova igen. god natt!

Frejas tänder

Här är Frejas lilla tandsing. och här är den missfärgade och utdragna tanden.
Man kanske inte ser tanden så bra? Ni för hojta till om ni vill se en bättre bild ^^

Söndag

Freja vaknade vid 4 för mat och blöjbyte och vi somnade om rätt snabbt för att sedan vakna och äta + blöjbyte vid 8 igen, men vi somnade om lika snabbt. Vaknade bredvid en super glad bebis som skrek och jollrade av lycka vid ca 10. Hon var super glad och log hela tiden å sparkade å viftade med händer och fötter. Min lilla solstråle. Inget slår av att börja dagen med en glad bebis! Inget! Man blir som lugn och harmonisk och ser bara fram emot att tillbringa hela långa dagen med denna lilla rosenknopp. Och det är bara ÄNNU gulligare att se hennes lilla tand när hon öppnar munnen å ler. Det är tom gulligt när hon är superlessen och skriker ^^
 
För er som inte vet så föddes Freja med två framtänder i nedrekäken. Ena var helt utvuxen men missfärgad och satt väldigt löst pgr att den legat så länge i fostervattnet, misstänkte dom. Medans den andra bara syntes en liten bit. Den stora tanden for vi ialf och ryckte bort så att den ej skulle lossna själv och hon skulle råka svälja den. Men den andra sitter kvar å den växer och gror. Hon har ännu bara lyckats bita mig 2 ggr i bröstvårtan - första gången riktigt hårt, gjorde väldigt ont(!!), och andra gången bara "naffsat" till eller hur man nu ska förklara. Det är tydligen lika ovanligt som vanligt att bebisar föds med tänder. Det kallas kejsartand tror jag. Det är troligast hennes mjölktänder som vuxit ovanför käkbenet istl för under (tänder ska växa under käkbenet för att sedan brytas upp ur käkbenet) och tanden som ryktes bort kommer inte komma upp igen förrens hennes riktiga tänder börjar växa. Så hon kmr troligtvis att få en glugg där eller att tänderna växer ihop eller att det blir glesbyggd.. Jaaa, den som väntar får se :P
 
Just nu väntar jag på att hon ska vakna så vi kan gå över till Linn och Robert som ska bjuda mig på mat :) Men den här ungen verkar inte vilja vakna! Har sovit sedan ca 14.30. Det blir ialf älgstek i gryta och potatis till middag - mums! Igår så gjorde jag älggryta med grytbitar med morätter, kantareller och annat gott i å sen potatis. Så jag får lyxmiddag 2 dgr jag.
 

Mina fina!
Puss /A

lördags

Ligger just nu i sängen. Min tös har sovit sedan kl 20? Så de lär bli en tidig dag för mig idag (kl är efter 12). Har just sett klart en film. Om ni gillar musikaler, rock'n roll och har lika bra humor som jag så ska ni se Rock of ages. En riktigt bra film enligt mig och det är dessutom många kända ansikten med som ex Tom Cruise, Malin Åkerman, Cathrine Zeta-Jones osv osv... Bra musik och jag som ÄLSKAR MUSIKALER också :) Idag så här Elina och Maja varit på besök. Här vart riktigt trevligt och det är så roligt å se hur Maja har utvecklats, kan inte fatta att Freja också kmr bli en stor kicka ^^ Freja tyckte iaf att Maja var intressann nog att prata med så hin babblade på medans Maja tittade på ;) Gullungar! Nu ska jag försöka sova iaf. Hörs!








Härlig dag

Idag så har jag umgåtts med Nicole, Isabelle och T. Vi gick ner på stan för att återlämna lite grejer och sedan satte vi oss på café station och fikade. Freja var vaken men låg så tyst och snällt i sin vagn. Hon lekte lite med leksaks mobilen som hänger över vagnsöppningen. Hon slog även till den ett par gången och då blev hon så stolt över sig själv så hon började le, gullunge! Hon har även påbörjat operation att skratta! Ännu är det bara tendens till det, men jag gissar att det inte är så många veckor / dagar? bort :)
Efter fikat gick vi en stund på stan och sedan traskade vi hem till oss för ännu mer kaffe, prat och bebismys. Efter att sällskapet för hem så lagade T den BÄSTA JÄVLA KÖTTBULLAR I SÅS OCH MACKARONER JAG NÅGONSIN HAR ÄTIT!!! Jag har seriöst aldrig ätit ngt så gott i hela mitt liv. Det slår allt! Efter middag så har vi sorterat bort allt som blivit för lite för Freja och gjort klädpaket utav det som vi nu ska sälja bort. Blev lite över 100 olika delar av Bodys, byxor, sockar, tröjor, tshirts osv.. Nu blir strax sängen iaf. Eller ngn film.
Btw så hittade jag min fina så här imorse, liggandes på mage! Sist jag tittade till henne så låg hon på sidan med ansiktet åt andra hållet. Ser väl om det bara är en engångs företeelse eller om hon är på väg å rulla.. hoppas inte. Tkr det är lite väl tidigt ännu :p
 
Och här är hennes fina kläder som hon hade idag!

BB-bild i tidningen

I förrgår (den 17:e) så var vi med i tidningen. Äntligen säger väl alla familjemedlemmar och släkt. Tog ju bara si så där 10 veckor. Tog bilder när vi var hemma hos mamma å pappa i Dalkarså. Men jag ser ialf ut som en retard på bilden.. Men jag orkar inte bry mig.. haha :P Så bilden klipptes ut och den ska in i Frejas "boken om mig" som jag håller på att skriva och updt i åt henne :) Har även skickat efter en massa bilder från datorn som ska framkallas. Så dom borde komma vilken dag som helst. Bilder på min gravidmage, mig och T men framför allt Freja!
 
Här är tidningsbilden
 
Den riktiga bilden
Puss /A

50% på rean.

Fick ett väldigt inbjudande sms idag på min tele. Det är rea på Kappahl och alla medlemmar får dessutom 50% rea på rean. Så vad gör mamma Anna? Jo hon springer iväg dit och fyndar kläder! Haha jag är hopplös. MEN! Skyller på den billiga rean! Så här är det nya i frejsans garderob!
 
 
Den här koftan + byxorna köpte jag för ett tag sedan men har glömt lägga in.
 
Puss /A

inte lika bra app.

Mobil bloggar med galaxyn nu för första gången. Och det jag märker först är att appen till iPhonen är mkt bättre ! Men man mkr väl in i det , som allting annat. Och jag blir så less, nu luktar det cigarett rök INNE i lägenheten igen!! Det är precis som att ventilationen tar in röken från utsidan när grannarna röker. blää.. Just nu sover Freja och T mkr hem efter 21 ikväll. Känns inte som en fredag ialf..

Men i morron styr vi våran kos till Lycksele! Ska hälsa på Malin m familj och ev svänga förbi Simon å se hur han bor nu?för tiden :)









Frejas pappa! Men mamma?

Enligt mig så går det inte att ta miste om att Thomas är pappa till våran Freja. För hon är så skrämmande lik honom! Det är nästan så att han kan ha odlat fram henne utan min hjälp. Mina fina. Tänkte ialf visa upp 4 bilder från när T är liten (i väldigt dålig kvalla dock).
 
 Thomas

 Freja

 
Jag är så lycklig. Och så otroligt stolt över oss. Att vi faktiskt kunde skapa något så underbart och att hon var i min mage i 42 hela veckor. Min fina fina familj. När två blir tre, finns det något som slår detta? Nej. Verkligen inte ♥

Umeå barnloppis - Facebook

Är ju med i en loppissida på fb och igår så köpte jag en overall till Freja! Hon har ju bara en åkpåse så tänkte att i vinter eller ialf efter nyår så ska hon väl kunna passa perfekt i den. Den är fortfarande stor strl 68 är den på. Men den var så fin och 150kr bara, helt ny. Så det var ju som hittat tkr jag! :) Och man kan även ta av skorna på den! Så det är ju super eftersom man kan använda dom till annat än bara overallen. Här får ni två bilder på den, ena med blixt à ni ser reflexerna ;)


Frejas grejer!

Och köpte ju såklart mera än mest till Frejsan! Är ju så sjukt svårt att låta bli! ;)
 

Shoppingen!

Här är det vi köpte i Uppsala, Ikea och Stockholm!
 

Lite om Uppsala kanske?

For ju som sagt till Uppsala förra helgen och jag har fortfarande inte berättat ngt om resan! Dumma mig. Men i det stora hela så bilade jag, T och Freja ner på torsdag kväll och var framme tidigt på fredag morron. Fredagen spenderades med Mia (Min storasyster) och Johan (Hennes pojkvän/sambo). Vi gick på stan och shoppade, kollade in Domkyrkan och kollade även in gränden där Pellesvanslös bodde. Vi fikade och sen på kvällen så for vi hem till dom, käkade pizza, träffade Martina (Min storasyster) som jag inte sett på ca 1 år. Hon har varit i Turkiet enda sedan Maj månad och kom hem nu i September. Sen käkade vi godis och bara myste. Eller det var mer att dom myste med lilla Freja ^^ Vi for till hotellet, sov och sedan på lördagen så gick vi och shoppade loss på Gränby köpcentrum, sen hem och gjorde oss i ordning för att käka ute och sedan var det god natt. På söndagen så kom Mia, Martina, Johan och Ellie (M och M's lillasyster från jönköping som också var och hälsade på) till hotellet och käkade hotellfrukost, muuuums! Efter det så tog jag å T barnvagnen och kollade runt i affärer nere på stan. Köpte lite grejer till mig men mest till Freja. Efter det for vi vidare till Ikea och shoppade och sedan hem till Mia, Johan och Martinas crib och käkade tacos! Sen vart de lite tv tittande sen tbx till hotellet. Jag å T bestämde oss för att fara till sthlm på månaden, sagt och gjort så tog vi bilen till Solna, parkerade där och hälsade på T's släkting sen tunnelbanan till sthlm. Gick där ngr timmar och sedan tbx till Uppsala för att säga hej då till alla. Sen for vi hem igen. Kom hem strax efter 2 på måndagsnatt.
 
Det var väldigt roligt att träffa min fina familj nere i söder. Saknar dom hela tiden.. är så synd att vi bor så långt ifrån varann. Hade iualf väldigt roligt där nere! :) Nu får ni en bildbomb från resan!
 
    
 
Puss /A

2 månader

Vad hon växer och gror min lilla prinsessa ❤ Det har redan gått 2 månader sedan hon kom till världen utanför magen. Jag älskar henne mer för varje dag! Är det ens möjligt att ha det så bra som jag har det? Hon är så snäll och fin. Och oj vad hon jollar och pratar och ler! Men inget skratt ännu ^^ Min fina underbara Freja. Mamma ÄLSKAR dig så mycket. Jag har så många underbara lyckliga känslor på en och samma gång när jag tittar på henne ibland så jag helt plötsligt kan börja grina. Snuttfia!


RSS 2.0