Barnmorska - mödravården - ultraljud

Man läser ju om hur trångt det ska vara i magen nu för bebisen osv.. Men denna unge ger inte upp! Hon har nog aaaaaaldrig någonsin rört sig så här extrtemt mycket någonsin under hela denna graviditet. Det har varit nästan konstant med bök, sparkar, puttar och vändningar i nästan 5 dagar nu ♥ Betyder detta att hon kmr vara en riktig liten räser när hon väl är ute? Haha. I alla fulla fall. Var hos barnmorskan idag vid 11.30 och allt var super, förutom att hon var osäker på ifall hon hade lagt sig i säte, igen (huvudet uppåt rumpan neråt). Så fick en tid för ultraljud idag vid 15 tiden. Vi kom dit och som tur var så låg hon med huvudet neråt och ansiktet mot magen, alltså kollade hon upp i taket. Så man fick ju se hela kroppen och man kunde med all säkerhet se att det var en flicka som ligger i magen och växer ^^ Fick även se hennes ansikte i 3D bild! SÅ SÖT! Lillsnuttan hade ialf min näsa, som det såg ut och så hade hon plutiga små läppar! Jag vill att hon kmr ut nu, jag längtar efter henne allt för mkt och vill bara pussa, snutta och gosa med henne. Men snart så! Bara 20 dgr kvar till Bf datum, men jag hoppas hon vill komma ut tidigare och INTE senare!
 
Har ialf fått svårt att somna på nätterna och mina första bristningar på magen har kommit, blä.Hoppas på att det inte blir fler bara. Väntar på att T ska sluta jobba och sen blir det att fara och handla..Hoppas även på att få sova ngr timmar inatt.
 
Annas fredagsnöje: Mys i soffan och äta ngt onyttigt!
T's fredagsnöje: Fara och "stor" handla....
 
 
Puss /A

Midsommarbild

Jag älskar dig.

Mamma och pappas nya hus!

Tog snabbt lite bilder på hur den nya gården och huset ser ut hemma hos mamma och pappa! Så här kmr det!
 
Här är framsidan
 
Fortsätter man åt höger så finns det två stycken små lador på andra sidan vägen
 
Sen på gården igen, mitt emot huset, så står en bagarstuga
 
Och fortsätter vi åt höger så kommer det en stor ladugård
 
En lite bättre bild på ladan
 
Och mellan bagarstugan och ladan så står ett gammalt stall/lada.
Och man kan även se lite utav brunnen med vatten i på vänster sida av bilden.
 
Och sen finns det en liten lekstuga på vänster sida av huset.
 
Och bakom den stora ladugården så går hästarna i sin stora hage! Dom tog jag aldrig kort på. Det blev lite halvtaskiga bilder, men som sagt, tog dom som hastigast bara för att visa detta underbara ställe. För jag älskar det! Bilder innifrån huset får komma upp nån gång längre fram, när jag orkar ta ^^
 
Puss /A

Midsommar och helgen.

Det var helt fantastiskt väder! For hem till mamma och pappa i Bygdeå och var i Dalkarlså en sväng och kollade på midsommarstången och när Isabel hade Kairos för hästridning så alla barnen fick rida ^^ Sen hem till huset och myste. Vid ca 17 - 18 tiden for jag, T, mamma och pappa hem till Cia och Peter och där käkade vi förrätt, varmrätt och efterrätt. Det var väldigt ttrevligt och mysigt! :) Vaknade upp dagen efter och satt ute mest hela dagen, for hem vid ca 15 nångång till Umeå och for till SF parken där Jasmin hade kalas eftersom hon fyllde 20 år igår! GRATTIS! Sen hem och dega framför film och onyttigheter. Idag har vi städat lägenhet, OCH putsat fönstrerna OCH vikt babykläder samt packat babykläderna till bb-väskan! Nu ikväll har Idah och Jonas varit här. Först käkade vi på Great Eastern - middags buffé. Sen for vi hem till oss igen och kollade på Alice i underlandet 3D! Dom for just precis hem, efter att vi snackat lite bebis ^^ Har vart en mysig kväll. Btw hoppas vi får fint väder till i veckan, så jag kan få lite färg på min bleka kropp!
 
Bilder från midsommar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Puss /A

Härlig dag!

Började ju med att tvätta kläder. Sedan blev det shopping på strömpilen (för Linns del), Sen lite cheescake och sedan vidare till stan för att handla lite mer! Jag fick hem gardiner till barnrummet och 4 par underkläder! Sedan hem, fara å handla, planera morrondagen och sedan tbx till Linni för hjälp med klädval :) For även en snabbis förbi Jasmin och Jonathan och hämtade ett par skor och myste med deras kisse Cleo! SÅ SÖT! Så nu är jag äntligen hemma. Ska nog in i duschen och sedan krypa till kojs.
 
true story.
 
Puss /A

Tidig morgon!

Hej hopp allesammans! Klev upp kl 8 idag för att tvätta. Tvättar även bebiskläderna nu för första gången, hihi! Allt är i princip klart i tösens rum! Är väl mest att det är lite saak-tomt. Vi vet ej vad vi ska ha för grejor på/i hyllorna. Men det kmr att fyllas på eftersom är jag rätt säker på :) Har varit och käkat lunch med pappa idag, ute i solen! Jag måste egentligen hoppa in i duschen och fräscha till mig, men jag orkar inte! Ska med Linn på strömpilen och leta midsommar kläder till henne. Vill mest av allt bara lägga mig i soffan och sova. Ne nu ska jag banne mig in i duschen så jag inte somnar här, sen ner till tvätten.
 
Allt är så himla litet och pluttigt och nuttigt och vackert! Kan inte sluta le när jag viker och hänger upp! ♥
Puss /A

Babyshower 18/6.

Igår var det som sagt tänkt att jag, Linn, Idah och Elin skulle ha mys och massa prat och käka fruktsallad hemma hos Linn vid 19. Så igår kom Idah till mig vid ca 17 och sedan vid 19 så promenerar vi hem till Linn. Vi hann bara komma in i dörren coh till köket så skriker en massa folk "BABYSHOWER"!! Och där står både familj och vänner med ballonger på magarna under tröjorna och det är fika, ballonger, pyntat och massa paket! Haha, jag visste inte vart jag skulle ta vägen eller vad jag skulle säga! I 2 veckors tid har dom planerat detta förr mig och Idah. Så himla underbara dom är ♥ Jag blev så rörd och glad :) Dock såg jag ut som en annan liten slaffsis i mina mjukisar, osminkad och trassliga hår, hehe!

Men det var en massa godfika - marängtårta med jordgubb, stora chokladmuffins med after eight och hallon, fingrar och sockerkaka med hallon i botten (tror jag?) och saft, kaffe eller trocadero! Efter fikat blev det gissa barnmat och gissa "bajset", det var lite nasty, men sjukt kul ;) Och sedan var det en quiz med olika meningar från olika barnlåtar och disneylåtar som vi skulle svara rätt på, lite halvklurit ;) Vi pratade massa bebis och sedan blev det dags för paketöppning! Det var mkt bra grejor som jag behövde! :D

Jag vill bara säga TACK till alla er som var med och gjorde detta, kmr aldrig glömma det! ♥ Jag log så mkt den kvällen att jag hade träningsvärk i mina kinder ^^ Nu låter jag bilderna tala för sig själv! :D Och har lånat bilder av Amanda, Linn och Patricia! ;)


Isabel, Patricia, Ängla, Elin, Linn, Jasmin, Kornelia och Amanda (som stod bakom kameran).


Idahs till vänster och mina till höger :)




Gissa barnmaten och gissa bajset!








Paket öppning >:}


Sen skrevs det på två bodysar, en massa fina ord! :)


Och vi två blev "firade" ^^

Nu kommer det bilder på allt jag fick! :D


























I "Annas gissa barn bok" skrev alla om när dom tror bebis kmr ploppa ut, vilket kön, vikt, ögon och hårfärg samt vilket namn bebisen kmr att ha ^^


PUSS PÅ ER ALLA! /Anna

Vändningsförsök - förlossningen, NUS.

Kom till förlossningen vid 8 och fick sätta oss i ett rum och vänta rätt länge. Sen kom det 2 kvinnor och jag fick lägga mig i sängen. La in en kanyl i armen på mig och gjorde ctg (kollade sammandragningar samt bebisens hjärtrytm). Den var på i kanske 25 minuter och sen kom dom och tog bort detoch jag fick vänta på doktorn ett bra tag till. Efter en stund kom dom igen och gjorde ctg igen samt gav mig en spruta med livmodersavslappnande i armen och kollade mitt blodtryck. Av sprutan fick jag hjärtklappningar i början men de avtog rätt snabbt. Sen kom doktorn som skulle utföra vändningen och berättade hur det skulle gå till -"Jag kommer att försöka lyfta under rumpan på bebisen och sen försöka få den att göra en kullerbytta så huvudet hamnar neråt". Och sen ultraljud precis innan vändning. Och si på fassiken, det lilla trollet hade vänt sig med huvudet neråt och jag har inte märkt ngn större skillnad.. :P Men hon var fortfarande rörbar. Så jag hoppas hon stannar neråt nu och fortsätter med det fram till förlossningen. Men eftersom huvudet fortfarande är väldigt ruckbart så får vi väl se ifall hon kmr å jäklas å vända sig uppåt igen.. hoppas inte! Så man kan ju säga att vi var där i 2½h i onödan..


CTG koll! väldigt trött och en aningens orolig!

Vilken överraskning!

Nu ikväll så skulle jag, Linn, Idah och Elin ha en myskväll med prat och fruktsallad! Så Idah kmr till mig efter 17 nån gång och vi skulle vara hos Linn vid 19. Så vi promenerar över till henne och när vi kmr in i köket hör jag en folksamling ropa "BABYSHOWER!!" haha! Där är jag, svettig, varm och helt överrumplad! Inne i tv rummet står följande underbaringar: Linn, Elin, Amanda, Jasmin, Kornelia, Patricia, Ängla och Isabel! Då har dom fixat en babyshower för mig och Idah!

Men jag ska berätta mer och lägga in bilder från kvällen imorron! För nu ska jag i säng, tack mina älsklingar!! Puss!


Kan inte hålla mig..!

Var och rände runt lite i alla affärer i Umeå igår och kikade på bebiskläder. Hade dåligt med strl 50. Men jag köpte ej så mkt (hade kunnat köpt såååååååå mkt mer) eftersom jag inte riktigt vet hur stor hon blir. Men det jag hittade var så himla fint ^^ Satte även upp hyllor och tavlor i barnrummet. Det enda som är kvar där inne är väl att tvätta alla kläder samt sängkläderna. Var även och hälsade på en jobbarkompis till T igår och han och hans fru har fått en liten flicka för ca 10 dgr sedan. Hon var så fin! Super lugn och tittade jätte mycket på allt och alla. Och så liten och söt! Kan inte förstå att om max 6 veckor (om det nu går över 2v på BF datum) är det min tur att själv ha en liten bebis. Eller om vändningen ej fungerar imorron eller om hon ej vill stanna kvar med huvudet neråt så blir det ju planerat kejsarsnitt, så då har jag hon här om ca 2 veckor. Jisses. Jag försökte intala mig själv igår att en sån här liten krabat ligger i min mage (läs UNDER mina revben och trycker!). Men det går bara inte. Men snart så :) Jag längtar så mkt, hihi. ♥








Den här var dock i strl 56!

Puss /A

Mage

Är i v36 (35+0) idag. Har ofta ont i min svank/rygg och i mina höfter. Men magen börjar bli stor nu, och snart så har jag väl ingen navel kvar. Men har då inte fått någon hormonrand på magen ialf.









Puss /A

Vändning?

Nej blev inget sådant idag. Utan det blev ultraljud för att kolla exakt hur hon låg, känna på magen och sedan info om hur det går till och om jag vill testa på att göra en vändning. Så på tisdag kl 8.00 ska jag infinna mig på förlossningen. Det dom kunde se var att hon vägde ca 2500g nu och att hon tydligen har mycket hår på huvudet, hihi ♥ Lillskruttan! Men man kan väl inte tro annat när man har en mamma och pappa som oss. Har faktiskt anat att hon skulle ha mycket hår på huvudet eftersom T har mkt till kaluffs och ögonbryn och ansiktshår. Och jag har (egentligen) buskar till ögonbryn och hade mycket hår när jag föddes. Jag frågade om dom kunde se könet (bara för att så man är super säker) men icket, hon kniper igen och hade benen iför. Mammas flicka!

Så.. vi får se på tisdag.

Puss /A

Ligger efter.

Jag borde egentligen vänta med detta tills efter vändningsförsöket och se ifall det lyckas imorgon. Men jag har ju, såklart, läst på internet om att vända barn som ligger i säte. Vissa skriver att det inte gör ont alls, medans andra säger tvärt om. Och vissa skrev att det kan sätta igång förlossningen. Så jag har nu börjat leta information om vad man ska packa i bb väskan. För det hade jag inte tänkt börja leta efter förrns om ialf 2 veckor till. Jag har stressat upp mig själv! Och börja tänka på om jag har allt redo för henne när hon kommer ifall hon nu vägrar röra sig eller om hon nu inte vill ligga kvar med huvudet neråt. Så jag har blivit lite halvstressad nu och går igenom alla saker. Men det enda som surrar runt i mitt huvud är VAD BEHÖVER MAN? Vad kan man vänta med? Vad är onödigt att köpa? Jag blir alldelens less och slö i mitt huvud. Jag är så trött. Och jag vet att det är så himla onödigt att stressa upp sig över detta. herregud. Men då kmr det där "tänk om.." upp i bakhuvudet.

Puss /A


oväntade besked hos barnmorskan.

Allt såg bra ut med mig och bebisen, förutom en liten detalj - hon har inte fixerat sig ännu (vänt på sig så huvudet är neråt mot bäckenet). Är i v35 (34+4) nu. Så på fredag fick jag en tid hos mödravården och då ska dom försöka hjälpa till att trycka och vända henne neråt. Men som det känns just nu så verkar min lilla tös vara väldigt nöjd med hur hon ligger.. Så om dom inte lyckas med att vända henne neråt så blir det ett planerat kejsarsnitt 2 v innan planerat BF datum. Så jag kanske kan få se min lilla tös i början av Juli istället för i mitten/slutet. Men som sagt så kan ju mycket hända! jag hoppas faktiskt att hon bestämer sig för att vända på sig så jag kan få föda på naturlig väg (och slippa att dom ska vara å dra/trycka på min mage + att få ett ärr...). Men som min älskling sa till mig, det kommer fler gånger om hon nu bestämmer sig för att inte röra på sig och det blir ett planerat kejsarsnitt. ♥ Jag är lite rädd för att det ska göra ont när dom försöker vända på henne.. Eftersom dom trycker och puttar så mycket på magen. Men. Inte lönt att jaga upp sig. Får helt enkelt ta det på fredag.

Jag har börjat få så ont i mina höfter och i min rygg. Det värker och drar i min kropp mer än vanligt. Det är väldigt frustrerande och jobbigt. Men det är ännu uthärdligt, så jag hoppas att jag inte får mer ont än detta.

Puss /A


growing up.

Är det så här jag ska känna resterande veckor av graviditeten? Att hon ska komma ut NU! Jag vill ha min lilla bebis i mina armar. Jag har nog inte insett det förrns nu på slutet att hela mitt liv kommer att börja på ett nytt kapitel. Jag ska bli mamma och jag tar steget att blida en familj. Vid 22 års ålder. Jag ska faktiskt ta hand om ett barn och uppfostra det till, som jag hoppas, en alldelens perfekt och väluppfostrad liten flicka. Alla dessa "när jag blir stor och får barn ska jag INTE göra så här. Eller mitt barn ska få göra si och så." kmr jag nog att samla i en stor ballong och sen kmr jag att släppa den så en får flyga långt långt bort. Jag kmr absolut inte låta mitt barn få göra som jag velat när jag var ung. Nej.. Jag kmr nog att göra precis som min mamma och pappa gjorde, för allt dom ville var mitt bästa. Och det har jag insett, att så var det också.

Jag och T ska ha en stor familj, om jag får bestämma. Jag har alltid velat ha många barn. Våra barn ska minst ha 2 lr 3 syskon. Men som sagt.. om jag får bestämma :) Och jag är endast 22 år gammal.. Jag har flera år på mig att producera fler små bustroll. Och att övertyga T att det var detta som vi var ämnade för, att bli föräldrar! ♥




Puss /A

Måndag

Är helt orkeslös.. Gick upp vid 10 och käkade frulle samt kollade på 2 avsnitt Rome. Kikade lite på datan och nu ligger jag i sängen och väntar på bättre tider. Har typ finnar fulla ansiktet (ne okej, typ 2 i pannan) men känner mig bara allmänt risig och ful idag. Är otroligt seg. Så blir inte mkt gjort idag.

Hade en fin helg. Var hemma hos mamma å pappa i Bygdeå från fre-lör och sov i nya huset med Bella. Myste med hästarna och extra mkt med min krävande kisse Ludde. Och voffsingarna också såklart. Dom har fått det så fint där! Fin tapeter, golv och snart möbler! Kmr bli asm att få vara där i sommar när bebis kommit ut! :) sen så har jag myst med min andra hälft. Har kommit in i nån dryg "pussas-kramas-snutta-stryka-klämma" period. Så är allmänt klängig just nu. Men avtar nog snart när vädret blir varmare och magen växer och jag blir klumpigare........


Mage

V34 (33+0)


Fika

Var ju och fikade med Linn och Idah igår på wayne's! Då passade linni på att ta kort på min å Idahs bebis magar!

Idah i randigt och jag i svart!


Bilder på vaggan


1 juni

Vart är sommaren? Det är pissväder och snart är ju sommaren slut för fan. Hann vi bara med 1 veckas sol och värme!? Då lipar jag ihjäl mig. Ligger ialf i sängen och skriver från mobilen. Vi har inte haft ngt internet/tv sedan tisdags eftermiddag.. Så har fått surfat från mobben då istl. Men funkar det med. Jävlar vad man hinner med att göra grejer när man inte häckar framför datorn lr tv:n! Jag har faktiskt njutit av denna veckan. Har hunnit målat om ett skoställ, ett nyckelskåp, 9 st ramar i olika storlekar och vaggan! Men även tvättat och plockat till här hemma :) träffat kompisar och strosat på stan.

Är ialf i v 34 (33+0) idag. Bara 7 veckor kvar till beräknat BF. Jag börjar känna mig mer och mer redo för varje dag. Nu vill jag bli mamma på heltid! Jag vill hålla min lilla snuttfia i armarna och bara lukta, pussa och rå om henne! Hihi. Och nu känner jag inte så mkt sparkar längre, bara nere vid kissblåsan kan det komma ngr enstaka. Hon börjar bli så stor nu så nu är det mest att man ser när hon buktar ut huvudet eller lillrumpestumpen så delar av magen "lyfter" på sig. Det är en upplevelse att känna faktiskt!

Ska ialf till Bygdeå idag :) T jobbar 14.30-21 och jag har inget att göra. Ska även be mamma massera på min ischias... Går ju som en gammal tant i mellanåt, gör så jävla ont! Har även börjat få känningar på andra sidan också..har bara varit på höger fram tills nu. Ska även pussa på min Luddelicious som har flyttat till dom! Saknar min krävande lilla kissemiss :)

Ne nu blev det ett lång inlägg.. Hoppas nån orkade läsa allt :p


RSS 2.0