Sjukling.

Freja snorar och hostar. Dock så sover hon nu och ingen feber ialf. Första gången hon är snorig och hostig. Testade att hälla lite bröstmjölk i hennes näsa för att lösa upp lite snor, det sägs ju att det ska vara den bästa medicinen. Men vi ser väl. Hoppas det försvinner snabbt!

Lyckad kväll.

Behöver jag ens nämna att breaking dawn var UNDERBAR!? Men jag har nog aldrig blivit så arg och frustrerad någonsin, visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Jisses. Ibland kan dom. Freja hade ialf vaknat där vid 18 efter att jag lagt henne vid 17. Hade varit lite gnöligt och gnälligt men kära moster Patricia underhöll henne galant! Inga panikattacker hade brytit ut ialf, skönt! Men nu blir det flaskträning som gäller! Freja somnade om vid 21 för att vakna vid 23 igen och jag la henne nyss i säng. Hon har jollrat på så mycket här bredvid jag å T när vi suttit och kikat på tv. Nästan så jag tror att hon kmr bli en operasångerska när hon blivit stor. Men jag och Freja måste sluta sova till 11-12 om dagarna....
 
Hennes rutiner ser oftast ut såhär: Stiga upp 11-12 vara vaken i ca 2h, leka lite och äta. Somnar igen för att sova allt mellan 1-3h. Vara vaken ca 2- 3 ½h, äta, leka, prata och äta igen och sova ca 1-2h. Gör natt vid 21-22 och (ibland vakna upp 1-2h efter det för att vara vaken 2h och leka, prata, äta och somna om) vaknar upp mellan 6-8 äta och somnar om. Vaknar ca 2h efter det för att äta och ibland (oftast) somna om igen för att sedan sova 1-2h och sedan är det en ny dag som börjar!
 
Jag är ingen trött mamma (ialf inte pga Freja). Och Freja har sällan dåliga dagar. Visst kan hon gnälla till en början när man ska få hon å sova om dagarna, men nästan aldrig hystersikt. Tror hon har vaknat upp 2 ggr på dåligt humör. Annars så möts man av en glad, pratig och nöjd liten kicka. MEN jag ljuger om jag säger att hon inte har sina dåliga dagar, för dom finns. Och då är dom inte roliga :P Mitt tålamod har satts på prov ett flertal gånger pga nattning.. Hon har ett hunör när hon vill.. envisa bebis. Hon därimot har inget tålamod, det märks redan. Hatar att bli på och avklädd, är gnäll nästa varje gång.. Om jag hade dålig hörsel förr, så är den ännu sämre nu :P
 
TACK för en trevlig kväll mina breaking dawn vänner och TACK för barnpassningen Tiza! ♥
 
Nu ska jag göra som mina älsklingar och hoppa i säng jag med, T snarkar sedan 1h tbx.

Breaking dawn - part 2

Ikväll ska jag på bio med ngr vänner och T ska på hokcey. Så min syster Patricia ska vara barnvakt åt Freja några timmar. Första gången jag lämnar bort henne åt någon annan i mer än 1h. Känns väldigt konstigt måste jag medge, men hur bra som helst också. Min syster är en sån lugn person (förutm när hon är stressad till ngt.. haha.. ojoj.. :P) Så det känns väldigt bra att lämna henne med Fräsan :) Ett stor MEN, Freja vägrar fortf. flaskan, så jag får amma henne just innan jag ska iväg sen skynda mig hem igen. Men ska vara borta max 3h.. Och jag känner att hon måste klara sig på de.
 
Har ialf varit förbi mammsen så hon fick träffa sitt favorit barnbarn ;) Sedan så har jag varit en sväng på stan med Patricia och Ängla samt fikat på café station.
 
 
Nu ska jag snabbstäda här hemma för det ser ut som fan.

Traditionell dopklänning, vad är det?

Idag kom Frejas dopklänning i posten. JAG ÄLSKAR DEN! Jag har alltid haft i huvudet hur den ska se ut men den här var så mycket bättre ^^  Den är så fin så jag tänker låta er kika på den i förväg :) Freja fick också snabb testa den, liten och söt var hon ;)
 

Trött mamma.

Jag har ont i huvdet.. Har försökt att få Freja ta flaskan men det är ta mig f-n omöjligt! Jag trodde hon kunde det. Men jag har inte testat det sen hon var 1 vecka gammal och då var det inga problem. Så jag har gått runt och tänkt: klart hon kan ta flaskan, det är inga problem. Hon har ju gjort det förr och hon tar ju napp! ... BIG MISSTAKE! Och jag som har fixat barnvakt och ska på bio på fredag.. Jag tror inte det kmr att gå... jäkla skit. Får testa mer imorgon och se ifall det blir annorlunda då. Men förbereder mig för ingen bio. Lilla fräsan.

Dopkort

Så här pysslade jag till breven till dopkorten, fick även lite hjälp av min älskling! Tyckte det var så tråkigt med vanliga vita kuvert.
 
 

Ny kategori - Dop

Jag och T har bestämt oss för att döpa lilla Freja. Ingen av oss är troende dock, utan jag tycker bara att det är så himla fint att döpas i kyrkan! Man känner sig dock lite som en lögnare när man sitter där med prästen och han berättar och typ pekar med hela handen att döpa = guds barn och uppväxt. Och man sitter där själv och tänker, förlåt, men jag tror inte på detta, jag tycker bara det är fint. Jag kan inte låta bli att känna mig som en bedragare.. Men jag säger inget och jag sitter där, ler och nickar medstämmande..
 
I alla fulla fall så har vi hunnit så långt som att skicka dopinbjudningarna, valt 3 st psalmer och kollat in en dopklänning! Det som är kvar är att välja ut en sång som ska sjungas utav min fina vän Sandra, vilka kakor vi ska bjuda på och vad för sorts tårta som ska bakas.
 
Så här ser dopkorten ut.

Min mans skills.

Läsarfråga: Hur fick han in ringen i kinderägget?
Tydligen så går det till såhär - Man tar av plasten väldigt försiktigt runt ägget, sedan kan man vrida chockladen åt olika håll och då ska den lossna och sedan ut med leksaken och i med ringen och sedan så klämmer man ihop chokladen igen lite försiktigt och på med plasten och tada! Nu är du också en trollkarl :)
 

Förlovningsberättelsen ♥

Jag var hemma hos Nicole och dagen drog mot sitt slut. T hade lämnat oss i all hast eftersom han skulle iväg till min syster Linn och hjälpa henne med något. När han väl kom tillbaka så drog han någon historia om Linn och att hon ville käka middag med oss eftersom hennes pojkvän jobbade. Sagt och gjort så var vi på väg hemmåt och på parkeringen stod Linn och väntade. När vi har gått upp för dom extremt jobbiga trapporna och T låser upp dörren och vi ska precis kliva in i lägenheten så börjar jag att harkla mig och ska just ursäkta Linn för att vi har det väldigt stökigt så möts jag istället av en väldoftande och ren lägenhet med en massa tända ljus överallt! Jag blir alldelens paff och känner hur lugnet drar över mig och hinner tänka: T är ju alldeles för underbar! Jag vänder mig till vardagsrummet och ser att på barbordet är det en blombukett, 2 fina tavlor om kärlek och en fin ljuslykta som har ett litet kinderägg i sig. Linn tar Freja och jag går fram till bordet med världens leénde och frågar honom vad i all världen han har gjort?! Jag ger honom lovord och massa pussar å kramar och säger att jag blir så glad för att han har fixat det fint här hemma. Han viftar bort mina lovord och ber mig istället att läsa kortet som finns i blombuketten. Jag blir så där löjligt fnissig och sedan så ser jag kinderägget och blev ännu mer glad! (Hade fått en dille på den där kindermaxi chockladen - kunde inte få nog av dom, eller kan fortfarande inte det) Jag tänkte för mig själv att det här är så typiskt T, han känner mig så väl och vet precis vad jag gillar och tycker om. Han vet vad han ska göra för att få mig att bli glad och trycka på dom där rätta knapparna så mitt humör går från sur till glad. Vi öppnar kinderägget och jag flinar bara för att jag får käka den där goda chokladen! "Kolla vad du fick för leksak då" säger han till mig. Jag tänker inte så mkt på det och öppnar och vad ligger där om inte en förlovningsring. Jag blir helt stum. Fattar ingenting. Är det en leksaksring, driver han med mig? Men nej. Det är min alldelens egna förlovningsring. Vi är äntligen en "riktig" familj, enligt mig. Jag har min man som jag älskar, vi har vårat barn som vi avgudar och jag har en ring på fingret som bevisar att jag är oerhört förälskad och lycklig. Jag blir så glad, så rörd och jag kan inte förstå att han har lyckats hålla detta hemligt för mig! Han sätter ringen på mitt finger, och jag likaså på hans och pussar honom sedan sönder och samman! Efter 3 ½ år tillsammans så har vi äntligen förlovat oss! Och det där med giftemål då? Det tar jag när jag närmar mig 30 sträcket. Om jag får bestämma ;) Har aldrig sett mig som en gift kvinna vid 22 år. Men 30? Många gånger! Och jag hoppas att innan dess har vi hus och ialf 2-3 barn till, om jag får som jag vill.
 
Jag älskar dig Thomas Persson ♥
 
 
 

tonåriga Anna

Kollade runt på youtube lite och snubblade in på min vän Sandras sida och hittade 2 videos från mina dar som 15-16 åring.. Vad jag gör har jag ingen aning om.
 
 

Min förlossnings berättelse.

Nu äntligen kommer min Förlossnings berättelse. Är bara 3 månader efter! Men den som väntar på nått "gott" som man brukar säga.
 
Torsdag den 2/8 kl 8.30 hade jag en tid på mvc för överburenhetskontroll. Gjorde ultraljud för att kolla så att Freja låg och mådde som hon skulle, sen gjorde vi en ctg-koll och jag kissade. Allt var perfekt med både mig och Freja. Sedan så gjorde jag en gyn.undersökning och hon uppskattade att jag var 3 cm öppen och sa att till helgen så skulle jag nog få en liten bebis. Jag nickade bara leéndes men tänkte för mig själv att "HA, den där ungen måsta bli tvingad ut ur mig, för självmant verkar hon inte vilja komma ut". Torsdagen gick och allt var som vanligt, kände inget speciellt alls. På kvällen gick jag på toa, la jag mig i sängen och satte i mina öronproppar eftersom T snarkade som ett odjur. Hinner kanske bara ligga i ca 10 minuter när jag känner/hör? hur det smäller till i magen. Hinner tänka i 2 sek "det är mitt vatten som har gått"! Jag, försöker, slänga min oviga kropp så fort jag kan ur sängen och ställer mig på golvet. Och ja, mitt vatten har gått. I sängen, var tydligen inte så snabb som jag trodde, och det rann ner på golvet. Jag sliter ur mina öronproppar och skriker "Älskling, mitt vatten har gått!! ÄLSKLING!". Jag slänger mina öronproppar på T och han vaknar till och fattar inget, kl är 01.20. Jag: "Mitt vatten har gått!" Han: "Näää.." Jag: "JO FORT SKYNDA! Vakna och gå upp!". T kliver upp och hämtar en handduk som jag kan hålla för så allt vatten inte far i hela lägenheten och sedan springer jag in till duschen med telefonen i högsta hugg. Jag ringer till förlossningen som säger att jag ska komma in så dom får se att det är mitt vatten som har gått men att jag troligast får åka hem sen igen. Jag duschar snabbt av mig där nere, klär på mig och stoppar en handduk i trosorna eftersom vattnet kommer rinnande i omgångar. Vid 01.40 så får jag känning av den första värken, det drar i ryggen/svanken, ungefär som mensvärk. Jag är klar sedan länge medans T tar det lugna puckar.. han klär på sig, ska he på sig deo och parfym, borsta tänderna och ja... Tillslut så blir mina värkar allt kraftigare så jag skriker till honom att nu jävlar kommer han. Sagt och gjort så sätter vi oss i bilen och jag har börjat få användning utav min profelaxandning.
 
Vi blir inskriven på förlossningen kl 2 och jag får komma in i ett undersöktningsrum. Jag är då öppen 5 cm redan och min barnmorska säger glatt "inatt får ni en bebis". Jag tas in i ett förlossningsrum och får lustgas. Mina värkar blir allt kraftigare för varje halvtimma. Vi väntade på narkosläkaren för att jag skulle få Eda (ryggbedövning). Jag kunde inte stå, sitta eller ligga, jag bara skrek, fy så ont det gjorde! Vid ca kl 4 var jag öppen 10 cm så dom skulle inte hinna sätta Eda bedövning så jag fick något som hette spinalbedövning. Det är också en ryggbedövning men som bara håller i ca 1,5 - 2 h och tar bort all smärta. Jag kollade aldrig på nålen när dom skulle lägga in det, men det enda jag kände var bedövningsmedlet som dom her in först, det stack och brände till lite men sen var det bra. Och från att ligga och vrida och skrika i smärta så på 5 sek kände jag inget! Det var sååååååå skönt. Jag hade lika kraftiga värkar som innan. Men spinalen höll i ca 1 ½h sedan så bad jag om Eda eftersom jag kände att bedövningen började avta. Sagt och gjort så vid kl 05.30 fick jag Eda medövning. Men den bedövar bara ca 50% av värkarna. Så då kom lustgasen med i bilden igen.
 
Vid kl 07.15 började mina krystvärkar komma igång. Och det kändes precis som att man skulle skita ner sig. Jag trodde helt serriöst att jag skulle skita ut Freja. Det var inte förrns hennes huvud visade sig som jag kände att hon skulle komma ur muttan. Men eftersom jag hade varit vaken i 24 h så var jag väl inte så himla stark/pigg på att riktigt ta i allt som behövdes i krystningarna och Freja hade bajsat i sitt fostervatten och även svalt en del så hon orkade inte riktgt heller med hela resan så henns hjärtljud började sjunka. Så det blev att ta sugklocka. DET GJORDE SÅ JÄVLA ONT! Men den behövdes dock bara dom 2 sista krystvärkarna. Första krystvärken med sugklockan så visades hennes huvud och sen när värken avtog så stod ju läkaren och höll emot så hon inte skulle sjunka in med huvudet igen och inväntade min nästa krystvärk. Men det gjorde så ont, jag trodde att allt där nere skulle slitas sönder. Jag kunde inte andas och jag fick panik för att det spände så mycket, så jag krystade på även fast jag inte hade någon krystvärk, och det gjorde det hela såååå mycket värre eftersom även läkaren började dra för att få ut Freja. Men tillslut kom värken och jag pressade och krystade så hårt att jag trodde mina ögon skulle ploppa ut! Och vilken känsla när hon äntligen kom ut, en sån lättnad. Men jag fick henne aldrig på bröstet utan T fick klippa navelsträngen och sedan följde han med dom ut ur rummet för att kolla hur Freja mådde. Hon föddes kl 07.30.
 
Jag reagerade dåligt på edan så jag började må illa och spydde hur mycket som helst. Jag kunde inte öppna ögonen för ALLT snurrade. Efter 10 minuter så säger dom till mig: "Anna, du måste krysta en gång till så att moderkakan kommer ut". Jag tänker bara NEJ ALDRIG! Trodde dom på fullaste allvar att jag skulle gå igenom de där igen? Och i samma veva tänkte jag på min stackars mamma, som födde tvillingar (mig och Linn). Hur fan orkade hon och kunde fortsätta efter att Linn hade ploppat ut och hon visste att jag också skulle komma?! Men jag krystade lite och sen var den ute, kändes inte ens. haha. Jag hade sprukigt både invändnigt och utvändigt, men inte så mycket sa dom. Men så pass att jag måste sy några stygn. Men det var ett väldigt problem att sy eftersom dom inte riktigt kom åt, så bara det tog 2h, Jag var så öm, och det gjorde så ont där nere. Kändes som att allt hade svullnat upp 1000ggr mer än vanligt. Bedövningen hann att släppa x antal ggr när dom försökte sy. T kom in under tiden och försökte visa mig Freja men allt bara snurrade så jag kunde inte se min lilla älskling. Jag försökte öppna mina ögon och titta och fokusera men det gick inte, jag var såååå trött och precis allt var som en karusell. Där i slutet var jag så trött och less att jag var 2 sek från att börja lipa.
 
När dom var klar kom T och Feja in igen. Jag låg alldeles dåsig i sängen. Strax efteråt kom dom in med en bricka med mackor, te och 2 glas äppelcider. Jag åt upp mina mackor, drack mitt te och "champangeglas". Det gick 5 minuter och jag spydde 2 fulla spypåsar.. Efter 4h fick vi åka ner till bb och fick ett eget rum. Och där fick jag äntligen hålla i Freja. Och lillskruttan fick äntligen äta sitt första mål mat. Jag var fortfrande snurrig och öppnade ögonen ngr få gånger. Efter att Freja ätit så for T och hon somnade brevid mig i sängen och oj vad vi sov! T kom tillbaka på förmiddagen och han fick sova över på bb med oss. Och efter kl 16 någon gång kom Linn! Mitt tidsperspektiv är väldigt luddigt. Jag fick gå och duscha av mig på nedredelen med jag var så svag och hade så fruktansvärt ont där nere. Det gjorde ont att sitta, ligga och stå. Sängarna var hårda (enligt mig) och jag mådde illa. Det blev kväll å jag, T och Freja myste framför OS och njöt över att vi, äntligen, var en riktig familj.
 
Det blev lördag, jag mådde relativt bra. Någon gång vid 6 på morron hade en sköterska hämtat Freja för koll och allt var bra då. Hände även vid 11 och då skrev dom att hon hade 2 tänder och skelade kraftigt i vä öga.Dagen flöt på bra, men jag fick alvedon och ipren för att jag hade så ont där nere. Jag hade svårt att röra och vända mig p.g.a. smärtan. Sen kom Linn, Robert, pappa och Isabel å hälsade på! Dom fick hålla och snusa bäbis :) Tror även T's bror kom den dagen också. Freja var snäll hela dagen hon åt ock sov och jag kunde inte sluta titta på henne. Min fina bebis.
 
På söndagen skulle vi fara hem. Men först så vart det läkarkoll och dom skrev ner att hon skelade kraftigt vä öga men annars välmående. Det var jag som ville att dom skulle hålla koll på ögat, så därför påpekade jag att dom skulle skriva ner det så att alla framöver skulle hålla koll på det. En kom T's föräldrar och hälsade på och vid 16 var vi hemma. Och när jag kom hem och satte mig på soffan, kändes det som att sitta på moln! Det var sååå mjukt och skönt.

Tidsschema:
kl 02.00 5 cm öppen
kl 02.30 7 cm öppen
kl.03.00 9 cm öppen
kl.03.45 10 cm öppen
kl. 07.15 krystvärkar börjar
kl. 07.30 Freja ute
 
Freja Clara Lydia Persson Norlin
Vikt 4105g och 51cm lång.

3 månader

Det blir min tös idag! Jag säger detta ofta, jag vet, men jisses vad tiden rusar iväg! Och morse när vi kollade tempen så låg den på 36 grader. Men hin har sovit mkt idag ändå. Vi kom just fram till Dalkarså och ikväll blir det fondy till middag - muuuuums!! Hoppas alla har och får en bra Alla Helgona!
Min stackars lilla tjej.

Tempen har stigit rätt så bra på Freja enda sedan kl 14 idag. Men hon har inte gnällt ngt ialf. La henne kring 14 och hon vaknade vid ca 18. Hon fick mat och var vaken fram till ca 19, somnade och vaknade ca 20 igen. När vi bytte blöja så bajsade hon och det var som vatten.. hon va hängig men på bra humör. Fick mat nu en sista gång och hoppas att hon somnat för natten nu. Min lilla tös. Hoppas febern har lagt sig till imorgon. Valde att inte ge henne ngn alvedon nu eftersom hon inte har varit särskilt gnällig.  Men ser väl ifall det blir en vaken eller sovande natt i natt.
 

Hepatit B

Var på BVC idag och det vart en spruta för Freja. Det gick bättre än väntat! Första sticket i benet så grät hon ngr skrik, men gick över på typ 15 sek. Men det var lite värre när stick nr 2 kom på andra benet. Jag tror mest det var jag som var lite små fjaskig efteråt. För Fräsan återhemtade sig väldigt fort! Hon skrek ialf mindre än 1 min. Glad är jag för det eftersom mitt hjärta brister lite när hon gråter. Men oj vad min tjej växer! Imorgon är hon 3 månader. Och hon på bvc tyckte att hon är jätteduktig att ligga på mage, hon är tydligen väldigt stark. Men förstår väl jag eftersom tösen sover på mage numera, så varje gång hon blir lessen eller vill upp så försöker hon ju titta upp, så hon använder ju sina små t-rex armar för det :P Och nu ska vi även börja borta hennes lilla tand, haha. Jaa jag undrar hur det kmr bli :P eftrersom Freja har mitt tålamod (som ligger på typ -100). Men men vi får se :) Nästa tid blir om en månad. Men tänkte skriva ut lite hur tillväxten har gått för min tös sedan födseln!
 
födsel: 4105g, 51cm lång, huvudomf. 35cm.
2dgr: 3920g, 51cm lång, huvudomf. 35cm.
6dgr: 4060g, 51,7cm lång, huvudomf. 36cm.
2v: 4290g, 52,5cm lång, huvudomf. 36,7cm.
4v: 4910g, 54,8cm lång, huvudomf. 37,7cm.
4v 5dgr: 5020g, 54,8cm lång, huvudomf. 37,8cm.
6v 5dgr: 5370g, 56,5cm lång, huvudomf. 38,5cm.
2 1/4mån: 5700g, 58,4cm lång, huvudomf. 39cm.
3mån: 6050g, 60,7cm lång, huvudomf. 39,8cm.
 
Min lilla tjej börjar bli så stor nu :)

1 November 2012

Säger bara det - äntligen ♥
 
 
Mer om detta senare :)

RSS 2.0