Husbygget...?

När vi äntligen har fått klartecken att nu jässiken äre igång.. tro på fan att då kmr ngt ivägen igen. Nu tydligen så var det ngt med gårdens yta/storlek som inte stämde in, så då måste dom göra ett utskick till alla grannar så att dom får godkänna den. Och bara det skulle ta minst, minst.., 3 veckor till. Vet ni när vi skickade in allting till kommunen och bygglov? I våras.. Och när handlingarna äntligen skulle komma igång, ja då tar handläggaren semester. Men enligt våran kontaktperson på Smålandsvillan så är allt i sin ordning fortf, huset kmr stå klart i november. Jag tror på det när jag ser de.
 
Annars så har vi varit och valt kakel i badrummet, hallgolvet, under kaminen och i köket ovanför diskbänken. Och det gör vi hos BL-interiör AB. Dock så känner jag nu att det inte blev rätt, så vi måste fara dit och ändra lite, hehe. Det måste vara pöööörf! Dock så blir det mkt kompromissar i de där huset.. Och oftast bara från min sida. T vill ha mörka plattor på golvet, medans jag skulle vilja ha lite ljusare, typ ngt i stil med grått/ljus grått istl för svart. Men som sagt, det är så mkt man ska tänka på, för de där badrummet kmr inte göras om de närmsta 20 åren..
 
Det var väl allt just nu. Lägger väl ut lite bilder på kakel osv när vi är 100% säkra.
 
 
 

Förväntansfull

Ikväll har jag tänkt mkt på vem Freja kmr bli när hon blir större. Hur hennes personlighet kmr bli.. Kmr hon bli framåt, blyg, försiktig eller bara kasta sig ut i livet och suga åt sig allt runtomkring som en svamp? Alla föräldrars mål i livet är väl just att få sitt barn att älska sig själv och visa hänsyn till alla runt omkring. Respektera allt och alla. Något min mamma alltid sa till oss syskon när vi var mindre var "behandla andra som du själv vill bli behandlad", men det är svårt i ett samhälle som oftast bara tänker på sig själv. Jag tkr att det är för mkt egoism runtomkring oss, "jag, jag, jag".. Men man kan ej göra mer än sitt bästa. Hoppas bara att det räcker. Vad jag längtar tills hon kan börja prata, speciellt kommunicera med hela meningar. Hon är så fin och underbar redan nu, tänk då om ngr år? (dock så är diciplinen = -10 nu..) Men det tar sig väl, får jag hoppas ^^




Soffa och matgrupp

Soffan fick inte vara för mjuk, inte för hård. Och jag ville ha med schäslong och schäslongens sittdyna måste vara lång/hel, att den ska gå från ryggstödet enda ner till slutet. Den fick inte vara sådär halv. Typ en sittdyna där man sitter och sedan en ny sittdyna där schäslongen börjar. (Jaa hoppas ni fattar..) Och sedan ville jag ha "små" kuddar som ryggstöd, ej såna långa (plymåer) som vi har på våran nuvarande soffa. Och soffan skulle vara stor, rymlig och grå, LJUS grå. Japp, jag är oftast vedervärdig att handla med, mkt om och men. MEN! Mio hade soffan som jag skulle ha, och priset var ju där efter också. Men soffan var på kampanj Det fick bli en Opus 3+2 hörnsoffa med vändbar schäslong i färgen natura silver och svarta ben. Men en grisig sak dom gjorde var att 2 dgr efter att kampanjen tagit slut och vi köpt soffan så gick T dit för att leta stolskläder och tro på fan, då har dom SÄNKT soffan med nästan 1000:- billigare än kampanjpriset...  Men T löste de där så att vi fick den billigare också.. Vilken tur att de gick, annars hade dom hört på fan från mig. Helt sjukt att dom gör sådär ändå..
 
 
Matgruppen var väl inte lika strikt utseendemässigt. Förutom att jag ville ha mjuka stolar och det skulle vara minst 6 st utav dem Och helst i vitt lr grått. Och Mio hade även där matgruppen som jag blev förälskad i. Och även dessa var på kampanj! Så det blev matgrupp Westwood med 6 stolar. Ett stabilt och oljat ekbord med kryssunderrede med underrede i vitlack. Stol Sandö i vit läderimitation med extra klädsel i vit/blå tyg. Men lär nog köpa ny klädsel till stolarna sedan. Sen köpte vi till en tilläggsskiva så man ryms fler än 6 st :)
 
 

Dagarna svichar förbi.

Och helt plötsligt så har det nästan gått en månad sedan mitt förra inlägg. Ja man glömmer lätt bort att man har en blogg. Freja har blivit sjuk, hostar, snorar och har feber emellanåt. Men annars pigg, lite halvgrinig sådär. Och idag valde hon självklart att vila stiga upp vid 7.10.
 
Jag har ju börjat med körkortet nu, suck. Jag är typ lika förvirrad nu som jag var dag 1. Det är såååååå jävla mkt att tänka på, inte bara hur jag kör och vad jag gör, utan även på hur alla andra är i trafiken. Och alla dessa trafikregler... Men målet är att jag ska ha körkortet INNAN vi flyttar in i huset i november... stress stress.. oftast vill jag bara stanna bilen och springa ut i skogen.
 
Annars så jobbar jag så mkt och ofta jag kan. För nu har vi beställt matgrupp och soffa från Mio. Låt mig säga så här - det var INTE gratis. Men är man som mig och petig och har vissa krav så ja.. då är man lite utav prisblind.
 
FREJA HAR FÅTT EN TILL KUSIN! Denna gången var det min syster Mia och henne Johan som fick en liten Theo för lite över 1 vecka sedan. Han är så fin! :)
 
 
 
 

Grattis Freja!

Den här tiden på dygnet förra året började resan mot något underbart! Mitt vatten gick och 20 minuter senare så började mina värkar. Och efter ca 6h (07.30) så fick Freja ta sina första små andetag! Vad tiden går fort, min lilla älskling är 1 år!
 
 
 
Lite milstolpar under hennes första år:
 
  • Föddes med två tänder (nere fram)
  • Första riktiga skrattet 2 ½ månader
  • Hittade hennes egna fötter, 4 månader
  • Började banka och flänga med leksaker i luften, 5 månader
  • Vände sig från rygg till mage och mage till rygg, 5 månader
  • Sitta upp utan stöd utan att vara vinglig, 6 månader
  • Tog sina första krypsteg, 6 ½ månader
  • Vänder på leksaker och annat, 6 ½ månader
  • Drog sig upp själv mot saker och ställer sig upp, 7 ½ månader
  • Satte sig upp själv, slutet av 7 månader
  • Sa mamma och pappa första gången, slutet av 7 månader
  • Började krypa PÅ riktigt, 7 månader 9 dgr
  • Slutade amma (äntligen!), 8 månader
  • Fick sin "första tand" (ena framtanden), 8 ½ månader
  • Säger titta och lärt sig vinka, 8 ½ månader
  • Lärde sig klappa händerna, slutet av 8 månader
  • Fick sin andra tand (framtand), strax innan 9 månader
  • Fick sin tredje och fjärde tand (vardera sida utav framtänderna), 9 ½ månader
  • Säger mamma mest hela tiden, 9 ½ månader
  • Står upp själv utan stöd, 9 ½ månader
  • Började GÅ, 10 månader 1 vecka
  • Ställer sig upp själv från golvet utan stöd, 10 månader 9 dgr
Annars så verkar hon veta vem mamma och pappa är, för dom orden säger hon HELA tiden. Och sen när jag kmr så säger hon mamma och om hon ser T så säger hon pappa. Sen när man frågar henne vart lampan är, pekar hon upp i taket på lampan. Frågar man henne vad fåret säger så säger hon bää och kissen mjau (dock är bää favoriten). Och Hej säger hon också. Och momo (mormor). Och hon brukar prata i telefonen också, och alla leksaker kan man lägga mot örat och prata i/med. Hon försöker även göra imse vimse spindel rörelserna med mig när jag sjunger. Och Robert har lärt henne göra high five. Och självklart dansar hon, men det gör nog alla små barn tidigt tror jag :) Det är nog allt som min lilla 1 åring har lärt sig och har för sig nu för tiden. Och det största är väl att vi oftast bara behöver lägga ner henne i sängen när hon ska sova, så somnar hon själv efter lite grin, SÅ SKÖNT!
 
Grattis på 1 års dagen våran fina vackra och underbara dotter!
Mamma och pappa älskar dig! PUSS
 

RSS 2.0