varg

Jag måste bara lägga in en bild på när vi var inne hos vargarna när vi var på kolmården med skolan.


Hanna, varg och jag!



 

Puss /A


Traktorkörning

Vi fick köra 4 km idag. Det var ganska enkelt när man kom å hur man växlade och så. Vi satt i traktorn och höll å att svettas ihjäl samtidigt som vi satt och diggade till musik! Tur jag hade Desireé som var en duktig lärare^^ Nu ska jag plugga på lite matte, sen ska jag se Ferngully, the last rainforest! Hehe barnslig som jag är! ;)

Puss /A

irriterande!

Jag kunde ha haft sovmorron till kl 11 idag!? Vi hade ej den första lektionen, våran lärare var hemma med sjuka barn. Sen fick vi veta att underhåll och service kursen också var inställd.....! ÅH JAG HATAR SÅNT! Så duktig som jag var gick jag till studiegården så att Tord fick hjälpa mig med matten! Så nu kan jag det jag ska räkna...hoppas jag.. ;P Så nu väntar jag på att kl ska bli 11.40 så jag kan gå till bstn och åka till Haldo där vi ska köra traktor..eller LÄRA oss. Det är fanimej svårt.

Längtar tills Linn kmr, ska bli roligt att hon kmr hit och hälsar på.. hon har ej vart här sen jag flyttade hit. Skitunge. På lördag ska vi käka julbord samt fira mam&paps 5-års bröllopsdag. Ska bli så jääääääkulst gottigottgott! Längtar redan. Och när jag kmr hem ska jag julpynta mitt rum, jag älskar julen och har saknat den så grymt mkt!



Puss /A

munsår...

Japp, jag blev en av dem utvalda att få munsår. Har haft det hela livet och det blir inte lättare..Det gör så satans jävla ont och det är stort och äckligt. ne fy fassiken säger jag bara..

Jag hoppas våran lärare är hemma med sina barn idag igen. Då kanske jag kan hitta ngn som kan hjälpa mig med matten..!! Har prov imorgon och jag vet ej hur man räknar ut topptriangelsatser. Jaja får prata med Linnea! ^^ Nu ska jag borsta tändersna sen fara vidare till skolan, har underhåll & service och sen traktorkörning idag.

Imorgon kommer Linn hit! Jippiii! Vi ska gå på "stan" och på dollarstore <3 Sen ser vi vad som händer.

Puss /A

Kolmården studieresa

Nu ska jag äntligen uppdatera vad vi gjorde på kolmården. Jag är alltid lika seeeg! hehe. det börjar med att vi åkte buss tilöl vännäs kl 18 på kvällen för att sedan byta till natt tåg till sthlm. vi var framme i sthlm TIDIGT på morgonen. Efter 2 h väntar + att tåget var sent så tuffade vi vidare mott norrköping. Men ni ska få se vårat "schema" som vi följde dom här 3 dagarna.

Tisdag 18 november
11.15 Ankomst och inkvartering
11.30 FoU: Föreläsning om hur/varför man studerar ekologi
12.15 Lunch
13.00 Besöka Tiger World
13.30 Besöka Marine World: utbildningsvisning delfin
14.00 Besöka Aparium: etologisk studie samt besök bakom kulisserna
15.45 FoU: Föreläsning om djurträning
16.45 Egna aktiviteter - äta middag

Onsdag 19 november
08.15  FoU: Föreläsning om djurparken/WZCS/bevarande och forskningsprojekt
09.00  Stall: besök i safariparkens savann- och lejonstall
10.30  Besöka Tropicarium: djurvårdare guidar/berättar om djurens skötsel
12.30  Lunch på resturang safari
13.30  Besök på Kolosseum - gick in till elefanter och kollade på surikater
14.15  Besöka Sydamerikanska djur
14.45  Besökte pingviner/sälar
15.30  FoU: Föreläsning om stress och onormala beteenden
16.30  Egna aktiviteter - äta middag

Torsdag 20 november
Morgon: städning utav rum och utcheckning
08.30  FoU: Föreläsning om vargar och ID-kort och journalföring
10.15  Besök hos vargar och savannstallet
10.45  Besök på savannstaller och vargar
11.30  Öken
12.15  Lunch på resturang safari
13.15  FoU: Föreläsning om späddjursvård
15.00  Avslutning och hemfärd

Det som är i tjock text var helt klart bäst! =) Jag hade så himla roligt där bort och jag lärde mig så grymt jävla mkt. Helt underbart!
Puss /A



Kolmården here i come!

Om 1h far bussen till vännäs sen byter vi till nattåget vidare till sthlm sen vidare till norrköping (Kolmården). Vi ska vara borta i 3 dgr så på fredag morgon är jag tbx! Jag kommer ta massor med kort och har även med mig videokameran så att jag kan filma! :D

Ne nu ska jag fortsätta packa sen så börjar jag dra mig till bstn!

Önska mig en rolig vecka bland alla safaridjuren!!! :D
Puss /A

Provet med stort P.

Jag hatar de, finns inget värre prov. ALLT sätts på spel där ju, jag ber att jag bara får G..eller högre vore inte så dumt faktiskt. Men G blir perfa! Jag valde ialf Traditioner och Religioner. Hette de så?? jaja, min s.k. röda tråd klipptes av rätt så snabbt..Men får se hur allt går! Allt går så himla snabbt nu, snart jullov och julafton..jag måste börja söka efter praktikplatser! Den här helgen + veckan som kommer kommer bli helt jävla super! Jag längtar så in i norden. Imorgon efter skolan så ska jag, Olivia, Hanna, Paulina och Malle fara hem till Malle i Isbo (Hudiksvall) för att fira hennes 18 på lördag! Det blir lite festande och ut på krogen ^^ Sen nu veckan som kommer på måndag vid 18 så sitter jag på en buss på väg till Vännes där jag sedan ska vidare med tåg till KOLMÅRDEN! Hihi, hela Np3a och Np2a ska fara på studiebesök dit för att vara på föreläsningar och även få gå och hälsa på alla djuren! Vi ska få klappa vargar, gå till Tiger World och även gå till Safaristallet där dom har alla zebror, giraffer..ja ALLT! Vi kommer ju även gå till alla andra övriga djur som ingår i Kolmården, som typ delfiner.. men tror ej vi kommer få "klappa" dom, men jag hoppas! Annars så komme rjag springa in till delfinariumet och hoppa i polen och skrika "Flipper..JAG KOMMER!!!!" Skulle vara helt värt de. Faktiskt, hihi! Jag hoppas det blir så roligt och bra som jag har föreställt mig! Jag ska ta massor med kort och har även med mig filmkameran.

Just nu sitter jag och kollar igenom massa Andra Avenyn avsnitt på svtplayer.. För jag har nämnligen kollat igenom alla Greys Anatomy, Desperate Housewives, True Blood, Heroes, Gossip Girl avsnitt som jag har laddat hem. Så måste vänta tills nästa vecka då dom kommer, Haha

Nu ska jag fortsätta se, ville bara informera er lite eftersom jag ej har uppdaterat på ett tag!

Puss /A

RSS 2.0