31 augusti

Var väldigt trött imorse, Freja blir inte 1 månad förns på måndag den 3:e september..


 

Idag är Freja 28 dgr gammal. Jisses vad tiden rusar iväg! Hon har utvecklats så mkt på så kort tid, min lilla sessa! Just nu ligger hon och gnäller i sängen.. Det är hennes dumma mage som spökar. Usch, hatar att hon ska ha ont.. Jag försöker massera och böja på benen och stryka på magen. Lite hjälper det ju, får ut det mesta gaserna. Ska till BVC vid 13 sen gå förbi mamma på jobbet och säga hej. Sen ut på en promenad, hoppas det bara inte regnar då. Har ju inga regnkläder till mig själv, suck. Efter det försöka plocka till här hemma. T slutar inte förns 19 ikväll.. Nu har Frejsan börjat lugna ner sig, fick nappen och då blev det lite mindre gnälligt och magen verkar ha slutat krångla lika mkt :) så ska väl försöka få mig ngr timmars sömn innan det är dags för amning igen! Och igår så kom Linn förbi och myste med Freja en stund, dock så sov hon hela tiden, som vanligt när Linn är här :p


Inte så effektiv.

Jag måste ju börja med att be om ursäkt för mina ynka 3 inlägg jag skrivit sedan Freja föddes. Men när Freja väl sover så känner jag inte riktigt peppen att skriva blogginlägg utan vill antingen ta det lungt å vila eller göra ngn form av nytta här hemma. Men jag ska verkligen försöka bli bättre på att blogga, ialf minst 2 lr 3 inlägg i veckan istl för 1.
 
Ja Freja är nu 3 veckor och 4 dagar. Hon bara växer och tiden rusar iväg. Och hon ska äta och äta och äta och äta och sa jag att hon ska äta? Det är väldigt mkt ligga med munnen på mammas tisse och få mat eller bara snutta. Allra helst somna med tissen i munnen.. Men mitt lilla hjärta blir större och mår bra, och vad gör man inte för husefriden? ;) Skämtosido. Hon är vaken mer om dagarna och hennes ögon är inte lika skelande som för 3 veckor sedan :) Men lite är kvar, men det är charmigt!
 
Igår var vi och köpte en ny badbalja samt en liten madrass som flyter i vattnet som hon kan ligga på. Oj vad hon älskade det! Hon somnade nästan i badet pga den ^^ Och jag har även haft besök av Nicole, Ellie och Isabelle idag, väldigt mysigt! :) Och sen har vi även köpt en babysitter eftersom Freja inte tycker om att ligga ner särskilt länge om jag inte håller i henne (i vaket tillstånd). Så idag satt hon faktiskt tyst och kollade omkring i den medans jag fick städa köket, så skönt!
 
Freja har sovit sedan 20.30-21. Så hon vaknar säkert snart för att äta igen. Men jag älskar att vara mamma. Mitt liv har fått en helt ny mening. Hon är mitt allt min perfekta, söta och charmiga lilla dotter. Hur har jag kunnat leva ett liv utan henne? Älskade älskade Freja ♥
 



True story.


2 veckor

Min fina lilla prinsessa är redan 2 veckor gammal. Jag blir lite rädd, tiden går så snabbt! Och hon har redan blivit så mycket "äldre" i sitt utseénde. Jag vill dra i handbromsen och stanna tiden så jag kan njuta ännu mer, för tro mig, jag njuter för varje dag min lilla kicka är frisk och kry och så här underbar. Min älskling är väldigt snäll :) Men hon har sina stunder då man är väldigt missnöjd också ;) Men dessa är lååångt ifrån alla stunder hon är nöjd och glad. Oftast gnäller hon bara när det är matdags och blöjbyte, några enstaka skrik när magen gör ont. Annars så sover hon eller så ligger hon bara och tittar och gör ifrån sig små grymt ljud, hihi!
 
Väntar på att T ska komma hem med mat - pizza från Robertos! Men jag kan lova att när maten kommer in genom dörren så vaknar Frejsan, som sover så sött just nu, och ska äta. Det slår aldrig fel :P Men nu har vi även skickat in papperna för namngivning, det enda som fattas är ett foto att skicka in till tidningen :)
 
 
Freja Clara Lydia Persson Norlin
Puss /A

Onsdag

Jag hostar, jag snorar och har ont. Känner mig inte allt för pigg alla dagar och jag går från att toksvettas till att frysa lite nu och då. Men det ska väl gå med sig. Nu har det gått 4 dagar sedan vi kom hem från bb och jag tycker det fungerar bra äm så länge. Det enda negativa är väl hur jag mår och att mina bröstvårtor är sönder trasade. T köpte en bröstpump igår som jag har provat och den fungerar bra. Men tar sååååån tid att pumpa ut tkr jag. Så ena tutten pumpas medan den andra ammas med, för den är inte lika sönder. Men fy vad ont det gör. Jag vill bara att det ska gå över snabbt! Men det har dock bara gått 5 dgr. Lär nog ta minst 1-2 veckor.
 
Inatt har varit den bästa av alla! Gick och la oss efter 1 när hon ätit. Hon vaknade vid 5 för att äta, somnade om och strax efter vaknade hon igen för blöjbyte och sedan vid 9 ville hon ha mat, somnade om och vi klev upp. Och hon vaknade nu vid 12 igen, käkade och somnade om igen. Hon är då för snäll. Gav hon även nappen igår för första gången, och oj vad härligt, suger en stund sen somnar hon nöjd, hon har ett litet sug och snuttbehov den här damen. Men snäll är hon, och söt, och vacker och alldelens perfekt fluffig med små tjockisväck! hihi! Har ännu inte pussat så mkt på henne eftersom jag är krasslig. Men snart så frejsan kmr mamma å pussar ihjäl dig!
 
Snart ska Elin, Idah och Jonas komma förbi och kika och peta på bebis :) Sen i eftermiddag kommer någon från bvc på hembesök och senare ikväll kmr Tobias och hans tjej förbi.
 
 
Puss /A

Mamma, nu kommer jag med bomber och brak!

Så hela 15 dagar över beräknat BF datum bestämde hon sig med vattenavgång kl 01.20 den 3/8 att det var dags att titta ut.
Fredagen den 3/8 kl 07.30 kom våran Freja till världen.
51 cm lång och 4105g
 
Mamma och pappa ÄLSKAR DIG! ♥
 
Puss /A

Mvc koll och slutdatum.

Klev upp kl 7 imorse.. Sov som en kratta inatt dessutom. Ialf så tog jag en buss till mvc, skulle vara där vid 8.30 för en koll på mig och bebis. Och allt var super fortfarande :) fick en ny tid på söndag för ctg, blodtryck och urinprov. Behövdes inge ultraljudskoll för fostervatten eftersom att jag sätts igång på måndag morgon och då spräcker dom alla hinnorna ändå, om hon inte hunnit komma innan dess. Jag gjorde även en gynundersökning för att känna om jag var öppen eller så. Och vad jag förstod så kunde hon känna bebis huvud och att jag var 3cm öppen..? Jag överhörde henne säga det när hon pratade i tel med någon och jag frågade aldrig ifall jag hörde rätt. Men hon sa ialf att bebis troligast tittar ut innan måndag. Men det är inte första gången jag hör det så mina förhoppningar är inte så stora. Jag siktar in mig på att det blir en igångsättning på måndag. Men hoppas hon hinner komma själv! :) Idag har det gått 2 veckor sedan beräknat bf datum. Det känns faktiskt. komsi komsi lilla bebis, mamma och pappa vill väldigt gärna ha ut dig nu! Mest mamma, för hon kan snart inte röra sig längre.. :P


Mysdag

Idag på förmiddan så har jag varit med mamma och pappa. Vi käkade gólunch på sjöbris, gick och kollade i affärer och sedan for vi till Gammlia och fikade samt kollade runt lite! Det var supermysigt, en helt okej väderdag också :) Just nu så sitter jag och funderar på vad jag ska laga för middag, min älskling for iväg och kmr hem senare. Ikväll blir det inte många knop. Ligga å se på tv eller film och sova tidigt antar jag. Ska upp före halv 8 imorron för jag ska ta bussen till mvc och göra ytterligare en koll för mig och bebis. Nä nu ska jag äta ngt!
 
Puss /A

Tisdagen

Idag (onsdag) börjar min älskling att jobba igen. Så det kom ingen bebis under semestern, inte heller ett juli-barn blev det. Men augusti blir också bra, bara hon vill komma nån jäkla gång. Igår så blev det ialf ett snabbesök hos min kussemurra Jasmin, passade även på att snusa lite på kissekattungen Chloé! Sen på eftermiddagen for vi hem till mamma och pappa i Bygdeå, käkade pizza och sedan hjälpte vi (läs T) pappa att lägga ner båten i Sikeå. Vi tog oss även en snabbtur ut på havet, och fy fassiken vilka jävla vågor, vi nästan flög ur båten pga allt guppande - as kul! Så istl för att hoppa studsmatta som alla säger är så bra, så guppade jag på vågorna, får hoppas att de har samma effekt på att bebis vill komma ut snabbare!
 
Väldigt mkt senare idag så ska jag försöka gå på stan med el mami och el papi (om dom nu inte fattade att jag bjöd in mig själv till att umgås på stan och låter mig sova vidare hemma...) medans älsklingen jobbar. Nä ska försöka krypa ner i sängen å få mig lite sömn nu!
 
Puss /A

RSS 2.0