Dop presenterna

Eftersom jag fortfarande inte har ngr bilder från dopet så ska jag nu visa er alla fina presenter som Freja fick!
 
 
 
Fick det här fina och roliga kortet av min syster Patricia:
Kära fina Freja, jag visste inte hur mycket man kunde tycka om någon så otroligt mycket, när du kom till världen. Men sen kom jag på: Stackar unge, nu kommer hon bara ha rosa på sig och rosa saker men men, moster hade fel, det blev ugglor istället =D Jag önskar dig all lycka i världen, för det är du värd! ♥ Du har en väldigt kärleksfull mamma och en mammas kärlek är faktiskt det viktigaste som finns oavsätt vad! Det är hon som har burit dig, fött dig och gett dig en jädra massa uggle grejer. För att hon ÄLSKAR dig! Och det är så fint att se... ♥ Men din pappa är lika viktig, så se till att vara duktig och snäll, så kommer du nog att få fler uggle-saker, kanske rosa? Vem vet?? =D Jag älskar dig! / Moster Patricia
 
Kan ärligt säga att det föll en och en annan tår när jag läste detta. Är så glad att det är så många i min omgiving som också älskar Freja! ^^ Och när jag ser hur mycket Freja betyder för mina syskon så blir jag bara mer och mer beslutsam att ha fler barn. Minst 5 är min tanke! Helst innan jag är 27. Haha nee skojja bara.. Men innan 35 ialf :)
 
Men vill bara tacka alla för det fina presenterna. Skriver mer om dopet när bilder på det kommer i mina ägor! 

sneak peak dop

jag kmr skriva mer om dopet och lägga in bilder senare när jag har tid/bilder från det :) men här är ngr bilder som jag fick av min syster mia!

Crazy days

Jag minns inte när jag hade en lugn stund här hemma sist. I veckan har jag varit med Nicole en väldans mycket, Även träffat idah, min syster Mia och hennes kille Johan har varit här och sedan har jag besökt släkt och vänner. Bakat tårta till dopet och självklart varit på själva dopet som var i lördags. Jag har dock själv inga bilder därifrån bara spelat in med videokameran, SÅ ALLA NI SOM HAR TAGIT KORT PÅ DOPET i lördags får väldigt gärna SKICKA dessa till mig, på facebook eller min mail: [email protected] ♥ Och fick så fina doppresenter till Freja, Tack alla som var med! Hinner inte lägga in ngr bilder på dom ikväll. Imorgon ska jag och Idah till Nicole i Sävar och fara på öppnaförskolan, blir mys.

Nytt i Frejas garderob!

Var på stan igår med min syster Mia, hennes pojkvän Johan och T (+ Freja såklart). Dom har kommit hit från Uppsala till dopet som är på lördag. Och jag var på jakt efter en kofta och ett hår(läs pann)band till Freja. Men såklart hittade jag ju även lite annat smått och gott, som en superfin kjol, en fin tröja med leggings och 2 pyjamaser (som var növändigt, faktiskt).
 

mammor och bebisar.

Imorgon ska jag till Nicole och umgås! Och då ska även Helena med Ruth å Betty och Petra med Elly vara där! Känner att det var för länge sedan jag träffade dom. T kmr också att följa med eftersom han ska skjutsa mig å jag tkr han lika gärna kan följa med istl för att sitta hemma å uggla på hans lediga dag. Idag var jag på bvc för möte med föräldragruppen. Jag tkr om min grupp! Alla är öppna och frammåt å har humor :) Det är härlig stämning och jag älsksr min bvc sköterska! Hon är rolig, lung och är duktig på det hon gör. Det här med att skaffa barn öppnar en helt ny värld. En helt annan umgängeskrets. Jag har blivit så frammåt och social på ett helt annat sätt än innan. Det är skönt. Jag brukar ha så svårt med att möta och prata med nya msk, är rätt blyg av mig till en början. Man kan inte vara blyg när man har barn känner jag. Jaja.. Freja somnade strax efter 21. Jag hoppas hon sover för natten nu.. Men jag hör hur hon bökar runt i sängen genom babymonitorn.







Slappar helg.

Den här helgen har bestått av städning - bort med jul och fram med vardag och sällskap. Igår kom Nicole vid 9 och for vid 16 då hon skulle jobba, supermys att få en heldag med bebisar och prat (dock lite städning också..)! Sen kom även Ante, Linn, Robert, Marcus och Matilda förbi, så blev fullt hus där ett tag :) Men det flesta for vid 16 förutom Linn och Robert som for vid 17. Efter det så hoppade jag å Fräsan in i duschen, hon fick bada i baljan (staplade upp blöta hanndukar på sidorna så hon ej skulle falla) Och jag snabbduschade och sedan så lekte vi med leksaker och hon plaskade omkring och sög på sina fossingar som vanligt. Tror vi var där inne i 40 minuter.. haha! Sen var det spring i gåstolen resten av kvällen, och matdags å sedan mysa med pappa som kom hem å sen vart det sova för lill tösen. Jag å T myste framför en film och vid 00 var det nattinatt för mig.
 
Idag så ska golven dammsugas och torkas och sedan ska tvätten äntligen vikas!!!! Kanske ta en promenad också :) Hoppas solen är framme längre bara.
 
Har dessutom fått tips av Idah om en app som 1177 har - bvc appen! Där skriver man in vikt, cm och även vilka vaccinationer man har tagit. Sedan kan man se vart i kurvan Freja ligger. Fran till att Freja blev ca 20 veckor så var hon tjockare än medelmåttet men höll längden bra. Nu så ligger hon exakt på "den rätta" kurvan för vikten men är kortare än vad hon igentligen ska vara - så en kort liten tjockis är hon just nu ♥ Man kan även läsa en massa bra att-veta-info om små barn och vad som händer i det olika månaderna. Så LADDA NER den alla mammor och pappor! Väldigt roligt och intressant att hålla reda på. Och på förra bvc tiden tidigare i veckan så väger Freja 7200g och är 64 cm lång.
 

Baka baka liten kaka.

Har idag (igår, kl är efter 00)  inhandlat lite mallar och dekorationer till tårtorna vi ska ha till dopet! Åh det kmr bli så fint! Det är lite blommor, fjärilar, en barnvagn och en gunghäst som kmr pryda tårtans utseénde! Och vi har bestämt att det ska vara prinsesstårtor. Jag vill ha vita marsipanlock och sedan färga grädden i fina färgen som kanske rött. gult och blått. Men om jag fick bestämma så skulle det bara vara blå grädde, i en vit tårta.. och sedan fint dekorerat med fjärliar och blommor.. så fint! ♥ Testade göra en tårta idag.. det är faktiskt svårare än man tror att he på marsipanlock.. Men läste sedan lite tips om hur man kan göra det enklare, så det ska nog gå bättre nästa gång (Det blåa längst ner på bilden är bokstäver och siffror).
 

Kan ni sluta ha liv eller?

Nu när man är hemma och är mammaledig finns det inte så värst mkt att göra, om man nu ska vara hemma. Ja man kan städa, men det är dödstråkigt. Ta han om Freja är ju en självklarhet. Jag är en bloggare, då medföljer även intressen att läsa bloggar. Men hallååå.. ingen updt ju längre? Varken på bloggen, Fb och även instagram har varit ganska så dött..... Jag har inget att läsa, inget att se... Så därför ber jag er att sluta ha liv utanför internets värld.. Eller om ni nu vill ha liv, så kan ni väl åtminstone updt lte så jag kan få ta del av det?
 
I alla fulla fall så har vi varit på bvc idag då det var dags för 5½ månaders sprutan. Det gick bara bra. Var lite skrik just när dom tog men det gick över snabbt. Dom klämde och kände å lyssnade på Freja. Allt verkade bra. Eller ja dom sa då inget negativt ialf, så jag antar det är positivt? Men dom skulle även skriva en remiss till ögon. Dom har väl blivit less på att jag jämt frågar om hennes skelögdhet.. :P Jag själv tkr hon skelar mer än andra barn, dock så är hon förjävla söt i det, men jag kan även tycka att hon har en sådan "ögonform" så hon ser lite skelögd ut, det kanske kan vara det som göre? Jaja hoppas ni fattar hur jag menar. Men nu ska vi ialf kolla upp hur det ligger till med hennes ögon, så vi ser väl hur lång tid de kmr ta.
 
Imorgon ska jag hälsa på mamma på jobbet och sedan gå ner på stan och leta lite grejer till dopet. Vill även kolla efter kläder, men min dumma syster Linn har ju aldrig tid... Hon verkar inte vilja att jag ska va fin på dopet.. :'(
 

Voksi åkpåse, mössa, jacka och halsduk.

Idag har Freja fått så fina saker. En ny, varm och fluffig mössa. Sedan en fleece halsduk som man trär över huvudet och även en jacka, dock i strl 74, men då har hon lite å växa i. Och sist men inte minst - en superfin voksi åkpåse i lila färg! Hon har ju börjat vilja sitta upp nu, så imorron ska vi fixa till sittvagnen så hon får se världen. Hon skriker och gormar i protest nu för tiden om hon är vaken i vagnen.. men det förstår väl jag. Kan inte vara så kul å ligga där nere å glo. Och jag kände att en åkpåse passar pörf! Känns som att det håller värmen så mkt bättre än varma kläder och en filt. Och dom ser så nergosade och gulliga ut i dom också :)
 
Imorgon ska jag på bvc vid 10.30! Måste säga till henne att tider efter 12 passar bättre för morgontrötta oss.. Freja blir oftast på lite sämre humör om man måste väcka henne. Nu ska ni få se Freja modella lite i sina nya grejer!
 
 

  
 
Här nedan fick jag bilder på när Freja rullar. Hon åker fram och tillbaka nu varje dag..rullar åt vänster, sen åt höger och sedan mitt i allt upp med rumpan och benen å börja gnida sig framåt i ett tappert försöka att krypa på mattan/golvet... TUR att granen ska bort imorron för att när hon är i gåstolen.. svich svoch - gran glitter! Hon är snabb den lilla rackar-ungen!

sleeping beauty

Igår var Freja supertrött redan vid kl 20. Hon brukar annars somna mellan 21.30-23. Men jag orkade inte vara elak och hålla henne vaken så jag tänkte att jag får helt enkelt kliva upp där vid 8 imorron om hon nu vill det. HA! Min lilla älskling sov fram till 4 inatt då hon ville äta, somna om för att vakna 8 och vilja äta, somnar om och T ringer och väcker oss vid halv 11 ♥ Men jag tror det där var en engångsföreteélse.. Jag är ingen som kliver upp tidigt och gör saker. Om Freja kliver upp vid 8 och vill sova vid 9 igen, ja då följer jag glatt med henne in i drömmarnas land... Jag kan erkänna att jag är en trött msk. Och jag blir mkt trevligare att umgås med om jag får min sömn. Så tidiga mornar skippar jag om jag nu inte har ngt speciellt för mig.
 
Jag har som glömt bort att hon hade en gåstol.. Så för ngr dgr sedan fick hon börja använda den flitigt. Och hon når ner till marken. Haha.. Hon åker ju runt i den omedvetet.. snurrar runt, åker åt sidorna, fram och tillbaka. Jag tror inte riktigt att hon fattar att det är hon som gör det.. Igår så förde hon ett jäkla liv i vardagsrummet så jag går in och kollar.. Hon hade lyckats rulla nära en hylla. Och sträckte sig efter det som stod på den.. Hon nådde det inte som tur var, men arg blev hon :P
 
 
Nu ska jag och T ta och ställa undan julen och städa till här hemma. Ser ut som fan.
 
 

5 minuters metoden

Om den så kallade 5 min metoden.

"Spädbarn är mer känslostyrda än förnuftstyrda. De kan inte förstå varför dess skrik på hjälp ignoreras. Om du struntar i gråten finns det risk att barnet kommer att känna sig övergivet även om dina intentioner är de bästa. Det stämmer att spädbarns vars skrik ignoreras förmodligen kommer att somna om, men orsaken till problemet kommer att kvarstå. Den underliggande stressen kommer att finnas kvar om de inte behandlar barnet kärleksfullt och tröstar eller ammar den lilla till sömns igen. Spädbarn är människor, men extremt hjälplösa, sårbara och beroende människor. Ditt barn räknar med att du ska ta hand om de och älska de. När barnet skriker signalerar det till dig, på de enda sätt de kan, att de behöver dig. Du vet hur det känns att skrika på hjälp eller av skräck. Det är fasansfullt. Det är inte annorlunda för ett spädbarn. När barnet skriker oavsett anledning, påverkas hela kroppen. Blodtrycket stiger, musklerna spänns och stresshormonerna flödar. Barn som måste använda skrik metoden verkar ibland sova djupt när de tillslut somnar. Det beror på att spädbarn ofta faller i djupsömn efter att de genomgått ett trauma. Denna djupa sömn ska inte ses som ett bevis för skrik metodens effektivitet utan snarare som ett tecken på en av metodens många brister. Förut, innan folk visste mer om skrikmetoden så använde sig många av den".

Idag vet vi mer och forskarna rekommenderar den inte!

Jag kommer aldrig att använda mig utav den, inte efter vad jag läst om hittills ialf. Men jag känner också att dom gånger Freja har skrikigt så mycket, är otröstlig och man får inte henne lugn och man känner att man nästan går åt.. Då har jag faktiskt lagt ner henne en stund, gått iväg och andats ngr djupa andetag sedan gått in och försökt lugna ner henne igen. Hellre det än att man kanske får en knäpp å skakar henne för mycket, eller råka ta i för hårt så man gör illa henne. Men jag har haft tur att hon bara har varit helt otröstlig ngr få få gånger. Men som sagt, inget lämna henne, gå ut och låta henne skrika alldeles ensam och hoppas på att hon ska somna.. För när man läser det där.. ja då förstår man lite mer.


vänskap.

Var ju i Sävar hos Nicole och Ante från tisdag dag → onsdag kväll. Kollat på mtv (eftersom det är i princip enda kanalen vi kunde se ;) ), kolla på film men pratade mest och lekte med barnen. Vi gick en promenad med barnvagnarna så Nicole visade mig lite av Sävar (broarna runt). Jag har haft det så mysigt där!
 
Jag har ju bara känt Nicole i några år. I maj blir det 4 år.. jisses vad tiden går! Jag lärde känna henne genom T (min pojkvän). Men i början hatade jag henne..det visste ni inte va? Hon är nämnligen ett ex (ändå rätt långt tbx) till honom. Jag var så svartsjuk och fattade inte riktigt hur dom kunde vara så bra vänner!? Dom var ju ex? Och jag hade en rädsla inom mig att dom kanske skulle få känslor för varann igen. Men T gav mig ett ultimatum, antingen fick jag acceptera Nicole och deras vänskap, eller så skulle vi gå skilda vägar. Jag svalde min svarsjuka och begravde den under ytan. Det tog mig 9 månader att acceptera henne som en del av T's liv. Och nu kan jag inget annat än vara glad och stolt över att T stod på sig den dagen. För hon är idag en av mina närmsta vänner! Och att vi sedan blev gravida och hon födde sin Ellie 6 dgr före jag födde min Freja gör allting såå mycket bättre. Jag är tacksam över att ha Nicole i mitt liv, för hon är verkligen en sån fin och underbar person :) 
 
 
Nu under mitt "vuxna" liv så märker man vilka ens riktiga vänner är. Jag har bara några få. Bättre de än många ytliga. Men det finns dom jag undrat över, vad hände efter vägen? Kan inte låta bli att bli besviken över dom. Speciellt nu när man fått barn, som inte ens hört av sig för att säga grattis, eller ännu värre - inte ens vilja komma och hälsa på den fina underbara tös jag fött till världen. Att vänskap kan betyda så lite för vissa. Det gör mig väldigt besviken. Dom man trodde alltid skulle finnas där, har helt plötsligt försvunnit utan ett ord. Därför känner jag nu när man vuxit till sig, hur viktigt det är att hålla vänskapen levande. För dom som finns här nu, finns av en anledning ♥

Ingen sköldpadda här inte...!

När man hör att folk säger det går fort första året för barna att lära sig saker. Och att det går "från en dag till en annan". Det är sååå sant! Freja sitter upp själv nu! Men balansen är inte riktigt så att jag kan lämna henne och gå, för hon faller när hon far lite för mkt åt sidorna. Detta märkte jag igår förmiddag hemma hos Nicole. Men hon kan inte ta sig upp för att sitta själv. Och sen har hon ju börjat med att "kräla/åla" sig fram lite grann. Upp med rumpan i luften och  trycka sig framåt eller falla på sidorna. Detta har hon börjat med nu i veckan! Min lilla tösabit har blivit stor. Eftersom hon sover på mage (som hon gjort sedan hon va ca 2-3 månader) så gör hon ju även den där "upp-med-rumpan-och-kräla-framåt-falla-på-sidan" i vaggan hennes! Farligt enligt mig. Och eftersom hon vägrar sova i sitt rum i spjälsängen så har vi nu bytt plats på spjälsäng och vagga. Så nu är spjälsängen i vårat rum bredvid sängen.. Men så fort hon lärt sig att även den är en säker skyddszon så ska den in i hennes rum igen och hon följer förhoppningsvis med då också :) Och just det! Hon har börjat med ett nytt läte! Hon typ..morrar/grymtar? Det låter lite halvläskigt och elakt.. :P Sedan så har hon även börjat med att göra pruttljud med munnen! Tungan kommer med ut lite då och då och lite slem..Ska försöka lägga in lite videos på när hon gör alla dessa grejer så ni får se, om nån nu är intresserad utav de vill säga... :P Nu blir det film och mys i soffan med min kärlek, om vi orkar hålla ögonen öppna..
 

Sävar för hela slanten.

Idag så ska Freja få fara till sin bästa kompis Ellie och sova över! Och såklart följer jag med och umgås med Nicole samtidigt ;) T jobbar eftermiddag denna vecka, vilket betyder oftast att jag är ensam från kl 13.30-00.30. Sååå jag far till Sävar och umgås med familjen Westerlund/Lundström i deras bygg/flytt kaos ^^ Ska bli härligt! Så jag kmr inte tbx hit förrän imorron kväll.

5 månader och 3 dagar

Just precis så vände sig Freja från rygg till mage för första gången! Och sen efter en stund så vände hon sig från mage till rygg för andra gången denna vecka! :D Åhh hon är så duktig! Som hon har kämpat med rygg till mage huuuur länge som helst! Jag känner att 5 månader var en bra start att börja sitt äventyr med vändningar. Men nu blir det inga mera lämna i soffan å kuta iväg en snabbis.. nu är det full koll som gäller :) Mina fina lilla bebis, hon har blivit så stor.
 

music to my ears

 

JAG DÖÖR!

Boken The host (genom dina ögon) SKA BLI FIIIIIILM!!! Åh vad glad jag blir! Det är den bästa boken jag läst i hela mitt liv. Den har allt en bok ska ha! Jag är så lycklig nu! Jag rekomenderar alla att läsa den!
 
 
Sci-Fi, Thriller KOMMER UT 29 Mars

Efter att jorden invaderats och människorna tagits över av utomjordiska själar möter vi Wanderer som tagit Melanies kropp i besittning. Men Melanie kämpar emot och Wanderer tvingas uppleva hennes känslor, drömmar och minnen av den stora kärleken.

Filmatiseringen av Stephanie Meyers (Twilight-serien) bästsäljande roman Genom dina ögon.


Fredagen den 28 december

Har ju helt glömt bort att lägga in de få bilder jag tog från tjejkvällen vi hade här hemma hos mig! Vet inte ens om jag har nämnt de? I alla fulla fall så kom mina kära vänner (sedan 9,5 år tbx) hit för att träffas nu när alla var lediga och på samma ort. Det var Sara, Malin, Sandra, Sandra, Linn och Idah (och Melle såklar, dock bara känd sedan ca 3 månader tbx). Elin jobbade och kunde inte komma, super synd! Vi hade lite knytis med frukt, ost, kex, dricka och kakor. Det var så fruktansvärt gott! Jag bara åt och åt, hehe. Det var så roligt att träffa alla och höra om deras liv det senaste året (jag vet, skandal att vi ses så lite...!) och hur dom har det. Den kvällen var ialf bästa på väldigt länge.
 

Planering och prat

Idag var prästen här på hembesök och vi planerade dopet. Allt känns jättebra, och prästen verkar väldigt öppen vad de gäller med tro och sånt, inte så där strikt, (min egen uppfattning) så det känns skönt. Så nu har vi valt 3 psalmer och hur upplägget ska vara. Vi valde dessa psalmer: 901 Lilla liv, 791 Du vet väl om att du är värdefull och 248 Tryggare kan ingen vara. Men sedan ska även min fina vän Sandra sjunga Kärleksvisan av Sarah Dawn Finer! Åh det kommer bli så fint! Imorgon blir det jakt efter ett klädesplagg att ha på sig på dopet... blir spännande.
 

mammas älskling

Idag är freja 5 månader. Min stora tjej! Hon är så glad, snäll och fin! Jag förundras varje dag över hur snäll hon är. Hon är glad hela tiden. Missnöjdheten kmr oftast när hon vill byta blöja/kläder eller om hon får mat för segt. Men vissa kvällar när hon ska nattas...ja då visar hon att humöret finns där! Även när man inte är hemma så är hon lugn. Vi kan fara å käka ute utan en massa gnäll och skrik. Hon sitter bara där och tittar omkring, ler och ser så där busigt söt ut så jag bara vill äta upp henne! Men hon är sjuk nu, eller snorig och hängig. Vi steg upp vid 11 och vid 12 sov hon igen för att vakna vid 13.20 och somnade om igen vid 14.30 och sover ännu... Märks att hon är lite orkeslös. Själv så snorar jag mest hela dagarna och är trött... Ska käka fläskfile m potatisgratäng och bea idag..mums!

Sen årsresumé

Januari
Linn bodde här fortfarande, Robert ibland också, oftast kväll/nattetid :P Sen så jobbade jag mestadels.
 
Februari
T fyllde 25, for  till Jokkmokk med pappa, Isabel, Mia och T. Satt och tröck i en varm-eldad, el-lös stuga i Purkijaur och utanför var det -40 grader. Var meningen att vi skulle gå på marknaden där - vi sprang igenom hela kan jag ju säga.. Den 14:e (alla hjärtans dag) blev det ultraljud och vi fick se våran bebis för första gången och ni läsare fick ta del av vårat underverk.
 
Mars
Köpte massa grejer till Frejas rum, var hos bm, fick reda på kön på Freja. Flyttade även ner en våning så vi fick våran lght renoverad. Linn flyttade ut. Och magen blev så pass stor att den blev mitt portabla bord. Fick veta att min älskade vän Idah också väntade tillökning till hösten. Var tydligen också väldigt fint och vårigt.
 
April
Påskmiddag hos mamma och pappa och min mage blev målad som ett påskägg, fyllde 22, for till sundsvall med Sofie och Viktor för att sova på hotell och gå på Ikea och Birsta - köpte en jacka så min mage kunde växa i den. Flyttade tillbaka upp i våran nyrenoverade, fräscha och barnsäkra lght. Och katterna fick flytta ifrån oss.
 
Maj
Firade 3 år med älsklingen, beställde vagn + babyskydd. Var på mariehemsängarna å kollade på brännboll och fick igenom min graviditetspenning så slutade jobba där i slutet av månaden.
 
Juni
Målade om massa inredning hemma bl.a vaggan. Mamma och pappa flyttade till ett nytt hus i Dalkarlså. Freja låg i säte så fick tid för ett vändningsförsök, men som tur så hade hon vänt sig själv! Köpte massa barnkläder också. Jag och Idah fick oss en babyshower av våra underbara vänner och mina syrror!!! Firade midsommar hos mamna och pappa och Freja levde rövare i magen väldigt ofta.
 
Juli
Var ofta med mina vänner. Här började även mjölkläckning göra sig påmind...Åt ofta ute. Gjorde klart Frejas rum och fick massa bristningar över magen. Var på stranden ngr fåtal ggr. Köpte hallonbladste i hopp om att starta förlossningen tidigare.. Gick över bf tiden med Freja. Gjorde allt man kan tänkas för att starta fl - därav käka 2 hela annanaser som jag hatade - men nu älskar! Gick på många överburenhetskontroller. Och Nicole födde lilla Ellie!
 
Augusti
Freja bestämde sig änligen för att se dagens ljus, efter 15 dgr längre i magen. Så augusti bestod av mycket främmande av både faamilj och vänner. Sen så var det lite sömn och många nätter av ammning. Lärde känna min fina tjej mer och mer för varje dag. Blev mycket fika med bebisar och mammor från gruppen på fb.
 
September
Shoppade mkt kläder och grejer till Freja. Hänge väldigt mycket med Nicole och Ellie, fikade på stan och var på ett tupperware party. Sen så födde Idah sin lilla pojke - Melvin!
 
Oktober
Jag, T och Freja for till mina systrar i Uppsala och hälsade på över helgen. Köpte även en ny mobil denna månad - samsung galaxy s3. For en sväng till Lycksele för att hälsa på min fina vän Malin m. familj och på hemvägen svänge vi in till Tvärålund och hälsade på Simon. Tog änligen ett bb kort till tidningen! Jag bakade även en del och umgicks flitigt med Nicole.
 
November
Vi förlovade oss äntligen! Freja fick sin första spruta, gick hur bra som helst! Fick bara lite feber och sov mest hela tin, inge skrik och gnäll. Skar pumpa med Linn och rostade pumpa kärnor. Skrev äntligen min fl berättelse, bokade dop för Freja och köpte den finaste dopklänningen! Såg även sista delen i Twilight serien - Breaking dawn - part 2. Sen var Freja sjuk för första gången, snorigt och förkyld.
 
December
Freja skrattar t.o.m när man leker med henne! Hon hittar sina fötter och leker med dom, ofta i munnen ska dom och sedan är hennes tunga ute mest hela tiden för att slicka på allt i sin väg. Jag testade på att sy en dregglig och en filt. Freja fick för första gången ögoninflammation och blev sjuk igen. Det blev julafton och man umgicks med släkt och vänner. Bakade en hel del till dopet! Shoppade för julklappspengar en massa till Freja (och oss själva) samt att mina kära vänner Nicole, Andreas och Ellie tar sitt pick och pack å köper ett hus.. I Sävar!
Och sedan blev det nyår som spenderades med Tobias och Veronika. Käkade go jävla maten! Tror jag åt från kl 18 - 00.. haha.
 

SÅ! Det var mitt år i en snabbspolning. Jag blickar nu frammåt på 2013 men tvivlar att det kmr slå min resa genom 2012! Jag lärde känna nya vänner, Freja föddes och jag fick en ring på fingret. Tack alla som bidrog sitt strå till stacken genom att göra 2012 fantastiskt!

RSS 2.0